Krónika

Karácsonyi adománygyűjtést hirdet a Katolikus Karitász

Tárjátok ki a szíveteket! címmel idén is elindította országos adventi segély- és adománygyűjtő programsorozatát a Katolikus Karitász.

Karácsonyi adománygyűjtést hirdet a Katolikus Karitász
Élelmiszercsomag-adomány a Katolikus Karitásztól
Fotó: Facebook/Katolikus Karitász - Caritas Hungarica

A segélyszervezet pénteken az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a karitász önkéntesei országszerte szerveznek programokat: egész télen teát és meleg ételt osztanak hajléktalanoknak és krízishelyzetben élőknek, valamint több száz családot támogatnak kályhával és tűzifával.

Azt is írták: december 10-én, az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási napon országszerte közösségi gyertyagyújtásokat szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a szegényekre.

A határon túli magyar családokat élelmiszercsomaggal, fűtőberendezésekkel, édességgel és egyéb ajándékokkal segíti az ünnepek előtt a segélyszervezet – olvasható a közleményben.

A Katolikus Karitász adománygyűjtést is hirdet, az adományozók segítségével országszerte több tízezer gyermeknek válhat valódi ünneppé a karácsony, és sok nehéz helyzetben élő ember vészelheti át könnyebben a hideg téli napokat – írták.

Az Angyalbatyu ajándékgyűjtő akció keretében december közepéig nehéz sorsú gyermekeknek lehet csomagot készíteni és leadni valamelyik karitász gyűjtőponton, a többi között a budapesti Szent István-bazilikánál felállított vásári faházban. Az akció részletei megtalálhatók a www.angyalbatyu.hu oldalon.

A 1356-os adományvonal hívásával alkalmanként 500 forinttal támogatható a segélyszervezet munkája. Emellett a www.karitasz.hu oldalon is lehet segíteni online adományozással.

Az egyházmegyei karitászközpontokban és a -gyűjtőpontokon egy-egy helyi program is támogatható tárgyi vagy pénzadománnyal – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink