Krónika

Huszadik alkalommal startolt el a Cipősdoboz-akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz-akciót, amely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált – közölte a szervezet lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Huszadik alkalommal startolt el a Cipősdoboz-akció
A Magyar Olimpiai Bizottság is csatlakozott az akcióhoz, képviselői, olimpiai bajnokok és a szervezet vezetői elkészítették az idei első ajándékokat
Fotó: Facebook/Baptista Szeretetszolgálat

Pénteken újra megnyitotta kapuit a belváros szívében, a Városháza parkban álló karácsonyi pompába öltöztetett Cipősdoboz-gyűjtőközpont, ezzel elindult az idei gyűjtési időszak, amely december 18-ig tart.

Ez idő alatt bárki leadhatja itt vagy akár az országosan csaknem négyszáz gyűjtőponton az összekészített cipősdoboz-ajándékokat.

A nélkülöző gyermekek öröméért, boldog karácsonyáért dobozolunk – mondja a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, dr. Szilágyi Béla. Minden kollégám, önkénteseink és partnereink szeme előtt csak az lebeg ebben az időszakban, hogy minél több doboz elkészítésére buzdítsuk az embereket, hogy végül a lehető legtöbb kisgyermeket tudjunk megörvendeztetni!”

Az akció támogatója a Magyar Olimpiai Bizottság, amelynek képviselői, olimpiai bajnokok és a szervezet vezetői elkészítették ma az idei első ajándékokat. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, Fábián László, a MOB főtitkára, dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója, valamint Berki Krisztián tornász és Madaras Norbert olimpiai bajnokok vízilabdázó csomagoltak, ragasztottak, és az elkészült dobozokat átadták dr. Szilágyi Bélának, a szeretetszolgálat elnökének, hogy juttassa el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

„Az olimpiai család mindig is nagyon összetartó volt, a sportolók érzékenyek a szociális problémákra, ha segítség kell, segítenek – mondta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. – A cipősdoboz akció így karácsony előtt nemes célt szolgál, az pedig különösen jó érzés, hogy gyerekeknek segíthetünk – mindannyian örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez.”

Az akció arca, jószolgálati nagykövete idén is Ördög Nóra, a TV2 műsorvezetője.

Ahogyan eddig is, idén is várják az új, vagy használt, de még jó állapotú játékokat, könyveket, édességeket nem és kor megjelölésével ellátott, becsomagolt cipősdobozokban.

Online adományozásra is lehetőség van, így bárki néhány kattintással segíthet, állíthat össze cipősdobozt. Részletek ezen az oldalon találhatóak, mint ahogyan az is, hogyan célszerű összeállítani egy dobozt, mi kerüljön bele és mi ne, illetve ott található a gyűjtőpontok listája is.

Kapcsolódó írásaink