Krónika

„A válasz túl gyorsan jött"

L. robogóval szenvedett halálos balesetet. A helyszínelésbe véletlenül az áldozat lánya is belefutott, olvasható a borsonline.hu-n megjelent hírben.

„A válasz túl gyorsan jött"
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP / George Calvelo

Emberek tömege gyűlt össze a napokban Tátnál a 117-es úton, ahol borzalmas baleset történt: egy nyugdíjas férfi Nyergesújfalu felől érkezett egy segédmotorkerékpárral, amikor Dorog közelében balra akart kanyarodni. A manőver közben – eddig tisztázatlan körülmények között – összeütközött egy kisteherautóval.

Az utat azonnal lezárták, és a mentők is rekordsebességgel a helyszínre értek, azonban a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy életét már nem lehetett megmenteni, és a helyszínen meghalt. A szemtanúk szerint a mentősök mindent megtettek, hogy segítsenek a férfin:

– Mindent megpróbáltak, de sajnos már a helyszín is borzalmas volt. A robogó össze volt törve, félig a kisteherautó alatt feküdt, beszorulva. Valószínűleg alácsúszott

– mondta egy szemtanú.

A lezárás és a helyszínelés órákig tartott, sajnos a feltorlódott útzárba és a tömegbe az áldozat, a 70 éves L. lánya is belefutott. Akkor még nem tudta, hogy családi tragédia történt:

– Én is Esztergomból Dorogig 45 percen keresztül araszoltam. Próbáltam kerülni, és információt szerezni a családtól, hogy mi lehet

– írta az egyik nyilvános csoportban a férfi lánya, aki hazaérve jött rá a pokoli valóságra:

– Hazaértem. A válasz, amire oly kíváncsi voltam, túl gyorsan jött és túl földbedöngölően, háríthatatlanul ért. Édesapám halt meg

– írta az egyik nyilvános csoportban a férfi lánya. A gyászoló asszony mindenkinek megköszönte a részvétnyilvánítást és azt, hogy méltósággal kezelték édesapja balesetét.

– Köszönöm a sok részvétet, és főleg azt, hogy nem lett belőle motoros háború. És azt is, hogy nem láttam motoros, robogós elleni olyan bántó üzenetet, ami nagyon távol áll a valóságtól

– tette hozzá.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi történt, annyi bizonyos, hogy a robogót vezető férfi az ismerősei szerint gyakorlott és figyelmes vezető volt, a korához képest fitt és fiatalos. Az ügy körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Kapcsolódó írásaink