Krónika

Előre látta a halálát a 29 éves nő, orvosa mégsem segített

Érezte, hogy nagy a baj, mégsem vették komolyan. Szülei kínzó fájdalma a halála után egy évvel is hatalmas, olvasható a Borsonline.hu-n megjelent hírben.

Előre látta a halálát a 29 éves nő, orvosa mégsem segített
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/dpa/Sebastian Gollnow

Nicole Blacket 33 alkalommal vették fel a kórházba, ahol gasztroparézissel kezelték. Rendszeresen vérhígítót kapott az állapota miatt, amely miatt több napig ágyhoz volt kötve. A fiatal nőnek a combjába egy csövet vezettek, hogy azon keresztül juttassák el a folyadékot a szervezetében.

Családja semmit sem tudott arról, hogy milyen rosszra fordult az állapota. Egyik hajnalban hívták fel a rokonokat, hogy Nicole szíve megállt. Később hivatalosan is agyhalottnak nyilvánították. Pár nappal később pedig végleg lekapcsolták a fiatalt a gépekről.

Mint kiderült, a halálát egy vérrög okozta, amely a lábában lévő centrális vénás kanülből kiindulva embóliát okozott. Nicole gyászoló édesapja, az 56 éves Paul még mindig azért küzd, hogy válaszokat kapjon lánya halála kapcsán.

Több mint egy év telt el Nicole halála óta, és még mindig a sötétben tapogatózunk. Mintha minden trükköt megpróbálnának bevetni, hogy késleltessék a válaszokat. Le sem tudom írni, hogy ez a mai napig milyen hatással van ránk. Senkinek sem kívánom ezt… – nyilatkozta Nicole édesapja.

Körülbelül négy héttel a halála előtt Nicole arra panaszkodott, hogy valami baj van a lábában lévő centrális vezetékkel. Azt mondta, hogy égett, görcsölt és nagyon fájt. De amikor felvetette ezt az orvosának, és kért egy vizsgálatot, hogy ellenőrizzék a vérrögöket, antibiotikumokkal küldték el. Láttuk, hogy ez dokumentálva van a háziorvosa orvosi kartonjában – mesélte a család.

A gasztroparézis egy olyan állapot, amely a gyomor izmait érinti, és megakadályozza a gyomor megfelelő kiürülését. Hányingert, hányást és hasi fájdalmat okozhat. Gyakran összefügg a cukorbetegséggel, amely Nicole-nak is volt – írja a Daily Record.

Kapcsolódó írásaink