Krónika

Több évtizede a kanadai hegyvidéken pihenő repülőroncs rejtélyét oldották meg

A hatóságok egészen eddig tanácstalanok voltak a rejtélyes repülőroncs kapcsán, olvasható a liner.hu-n.

Több évtizede a kanadai hegyvidéken pihenő repülőroncs rejtélyét oldották meg
A nyomozók úgy vélték, a gép valószínűleg egy balesetben semmisült meg, csakhogy a helyszín közelében egyetlen holttestet sem találtak
Fotó: NorthFoto

November 3-án egy vadász fedezte fel egy repülőgép törzsének erősen roncsolódott maradványait a kanadai Brit Kolumbiában, s azonnal jelentette is a Kanadai Királyi Lovasrendőrségnek (RCMP).

Az egyenruhások nem sokkal később a távoli helyszínre siettek, hogy felmérjék a roncsokat, s első körben arra a következtetésre jutottak, hogy a roncs több mint két évtizedes lehet: a repülőgépből hiányzott a motor, a szárnyak, az ajtók és az ülések is.

A nyomozók úgy vélték, a gép valószínűleg egy balesetben semmisült meg, csakhogy a helyszín közelében egyetlen holttestet sem találtak. Egy rendőrségi szóvivő azt is elárulta, hogy azon túl, hogy csak a gép törzse maradt meg, és az is súlyosan összeroncsolva, nem volt rajta lajstromjel sem.

A rejtély pedig megmagyarázhatatlannak tűnt, egészen addig, amíg a kutató-mentő szakértők elő nem álltak, hogy elmondják, pontosan tudják, hogyan került a repülőgép az eldugott vidékre: tavaly ők helyezték oda. A szakértők tavaly nyáron egy hegycsúcson helyezték el a roncsot, képzési programok kellékeként.

A Guardian jelentése szerint a hatóságok azonban nem számítottak erre a fordulatra, hiszen amikor repülőgépek zuhannak le Kanada ilyen távoli területein, a roncsok könnyedén elvesznek a hatalmas vadonban, ezért úgy vélték, ebben az esetben is egy több évtizedes roncsra bukkanhattak.

Kapcsolódó írásaink