Krónika

Vissza kellett fordulnia a repülőgépnek, miután egy nő megfenyegette a személyzetet és az utasokat

Az utazás során Farris állítólag trágár szavakkal szidta, valamint fenyegette a repülőgép személyzetét

Egy 29 éves nőnek csaknem 40 ezer dollár kártérítést kell fizetnie, miután megfenyegette és trágár szavakkal illette az American Airlines személyzetét és utasait. A pilótának nem volt más választása, vissza kellett fordulnia Phoenixbe – számolt be az Origo.

Vissza kellett fordulnia a repülőgépnek, miután egy nő megfenyegette a személyzetet és az utasokat
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Pascal Guyot

Az Egyesült Államok Arizonai Kerületi Ügyészségének keddi sajtóközleménye szerint a 29 éves Cayla Farrisnek 38 952 dollár, azaz több mint 13 millió forint, kártérítést kell fizetnie az American Airlinesnak. Emellett a nő három és fél hónap letöltendő büntetést kapott, illetve három hónap felügyelt próbaidőt, miután szeptember 12-én bűnösnek vallotta magát a repülőszemélyzet tagjainak befolyásolásában – írták.

A hatóságok szerint a hawaii születésű utas 2022. február 13-án szállt fel az American Airlines egyik járatára, amely az arizonai Phoenixből Hawaiira tartott. Az utazás során Farris állítólag trágár szavakkal szidta, valamint fenyegette a repülőgép személyzetét és a fedélzeten tartózkodó utasokat.

A viselkedése miatt az alkalmazottak nem tudták folytatni a munkát. A kapitány végül úgy döntött, hogy visszafordítja a gépet Phoenixbe. Az ügyben az FBI és a phoenixi rendőrség folytatott nyomozást.

Kapcsolódó írásaink