Krónika

Szereti a sötét és meleg helyeket – elszabadult a világ egyik legveszélyesebb kígyója

A kígyó nagyon veszélyes, a marása rendkívül mérgező

Nem mindennapi bejelentést tett a rendőrségen egy férfi: eltűnt a zöld mambája. A hatóságok most azt kérik a lakosságtól, hogy inkább maradjanak otthon - írta az RTL.

Szereti a sötét és meleg helyeket – elszabadult a világ egyik legveszélyesebb kígyója
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

Egy kétméteres zöld mamba elveszett Hollandiában – közölte a rendőrség, arra figyelmeztetve a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és semmilyen körülmények között ne próbálják meg befogni a kígyót.

A Guardian cikke szerint a kígyónak Tilburg városában kelt lába, a tulajdonosa értesítette a rendőrséget a hírrel, hogy eltűnt a zöld mambája. A hatóságok kedden körözési plakátot adtak ki az összetekeredett mamba fényképével. A plakátra ráírták, hogy a kígyó nagyon veszélyes, a marása rendkívül mérgező. Ha valakit megmar, fontos, hogy azonnal orvoshoz forduljon.

A rendőrség szerint a zöld mamba nem keresi a bajt, és valószínűleg nem megy ki a szabadba a hűvös holland időjárás miatt.

„Szereti a sötét és meleg helyeket. Ha ilyet talál, nagyon passzív lesz” – áll a közleményben.

A Nyugat-Afrikában őshonos zöld mambák Afrika legveszélyesebb kígyói közé tartozik erős idegmérgük miatt, de ritkán marnak. Ha mégis, akkor pár csepp mérgük elég ahhoz, hogy végezzenek egy emberrel.

Kapcsolódó írásaink