Krónika

Lenyomozták a mányi fűfarmert 

Csirkefarmján cannabistermesztéssel akarta áthidalni vállalkozása nehéz időszakát egy budapesti férfi

Csirkefarmján cannabistermesztéssel akarta áthidalni vállalkozása nehéz időszakát egy budapesti férfi, akire lakossági bejelentést követően figyeltek fel bicskei nyomozók. Nagyot néztek, amikor a baromfiistállóba beléptek, olvasható a police.hu-n megjelent cikkben.

Lenyomozták a mányi fűfarmert 
A jelentős mennyiség okán G. Jakab (51) budapesti lakossal szemben a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztály munkatársai folytatják le az eljárást kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanújával. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását
Fotó: Police.hu

Csirkefarmján cannabistermesztéssel akarta áthidalni vállalkozása nehéz időszakát egy budapesti férfi, akire lakossági bejelentést követően figyeltek fel bicskei nyomozók. Nagyot néztek, amikor a baromfiistállóba beléptek.

Látni semmit sem lehetett, és egy ideig érezni sem.

– Adatgyűjtő tevékenységünk révén jutott a tudomásunkra, hogy cannabist termeszthetnek Mány határában, az egykori hulladéklerakó mögötti csirkefarm hangárszerű főépületében. Meg is kezdtük a nyomozást, de akkor még semmi sem árulkodott arról, hogy ott indiaikender-kertészet üzemelne – idézte fel az ügy alaphelyzetét Lakatos Róbert százados, a Bicskei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

– Abból indultunk ki, hogy amennyiben a bejelentőt nem tréfálta meg az orra, valószínűleg pont a szüretelés alatti szellőztetés szagára figyelhetett fel. Az aprólékos elemző-felderítő munka információit és következtetéseit igazolta a tulajdonos viselkedése, aki nyilván nem azért zárkózott be hosszabb időszakokra a hangárba, hogy a tyúkketreceket takarítsa. Ahogy teltek-múltak a hetek, hónapok, erősödött a gyanú, hogy a budapesti férfi illegális tevékenységet folytat Mány határában, amit akkor már érezni is lehetett.

A zsaruk október 11-én reggel ütöttek rajta az ingatlanban, és szó szerint nagyot néztek.

– Láttam már jó pár cannabisültetvényt, és rajtaütésekben is részt vettem, de egyetlen kutatás során sem találkoztam még ilyen nagy mennyiséggel – folytatta az osztályvezető arra utalva, hogy a fűfarm melléképületében lévő hűtőládából 8 kilogramm bezacskózott kábítószer került elő, a tágas baromfihangárban pedig 550 cannabistövet és 105 szárcsonkot foglaltak le.

– Ezt a bőséget a gyanúsított a helyszíni nyilatkozatában azzal magyarázta, hogy az első szüretből származó 8 kg-ot a második betakarítás várhatóan hasonló mennyiségével együtt tervezte volna értékesíteni. Azt mondta, az infláció miatt anyagi nehézségekkel kellett szembenéznie, és azt találta ki, hogy egy időre átáll cannabistermelésre, és ennek a hozamából felfejleszti a vállalkozását, megduplázza a tojástermelést. A szellőztető- és klímaberendezéseket internetes áruházakból rendelte, akárcsak a növénytermesztő lámpákat, de botanikai ismereteit is a világhálón keresztül sajátította el.

A jelentős mennyiség okán G. Jakab (51) budapesti lakossal szemben a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztály munkatársai folytatják le az eljárást kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanújával. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

Kapcsolódó írásaink