Krónika

Végre egy jó trükk az összetapadás ellen

Az alufólia hasznos, de roppant idegesítő tud lenni, amikor sietni kellene, és csak az összetapadt csíkokkal küzdünk

Biztosan találkozott már azzal az idegesítő jelenséggel, amikor az alufólia rétegei összetapadnak, és csak csíkokat lehet lehúzni a tekercsről, mindenfelé szakad. Ne dobja el ezeket a kis darabokat, segíthetnek helyrehozni a dolgokat – mutat rá a Life.hu alapján a borsonline.hu.

Végre egy jó trükk az összetapadás ellen
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Nincs is annál idegesítőbb, mikor épp rohanásban vagyunk és hiába szeretnénk letekerni egy normális méretű darabot az alufóliából, valahogyan összetapad és csak pici csíkokat tudunk lehúzni.

Hiába próbáljuk felkaparni a leragadt részeket, a helyzet csak rosszabb lesz. Hála a TikToknak erre is találtunk egy szuper megoldást: a cafatokból formázott kis gombóc lesz a segítségünkre.

Robbie Bell, egy ausztrál séf mutatta be a trükköt, amelyet a legjobb konyhai mutatványnak nevezett, amit valaha megosztott. Elmondása szerint Shaun Hurrelltől, az Egyesült Királyság egyik legjobb séfjétől tanulta el ezt a megoldást.

Ha összeragadnak a fóliák, mint itt is, csak készíts gombócot a már leszedett alufólia csíkokból és kezd el dörzsölni vele a tekercs azon részét, ahol átfedésben vannak a rétegek – magyarázta a séf a videóban.

Objektum doboz

A videóból is egyértelműen látszik, hogy a dörzsölés után elválnak a rétegek, és az alufólia újra használható lesz.

Kapcsolódó írásaink