Krónika

Székelyföldön oktatták a drávaszögi halászlé készítését

Gasztronómia Szovátán

Munk Erik, a Kárpát-medence halászléfőző-bajnoka és csapata székelyföldi szakácsoknak tanította meg a hamisítatlan drávaszögi halászlé elkészítésének fortélyait Szovátán.

Székelyföldön oktatták a drávaszögi halászlé készítését
A jó étel alapja a szaktudás (képünk illusztráció)
Fotó: MH archív/Burger Zsolt

Különleges gasztronómiai eseménynek adott otthont Szovátán a Teleki Oktatási Központ – írta meg horvátországi nemzettestvéreink lapja, a Képesújság. Mint a cikkben olvasható, Székelyföldre látogatott ugyanis a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) képviseletében – és csapata kíséretében – a laskói Munk Erik, Kárpát-medence halászléfőző-bajnoka.

A drávaszögi delegáció azzal a céllal tett meg ekkora utat, hogy a helyi érdeklődő étteremtulajdonosoknak, szakácsoknak bemutassa és megtanítsa a helyi halászlé készítésének csínját-bínját. A tanfolyam nagy sikert aratott, amelyen vendégként mások mellett Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is részt vett.

Kapcsolódó írásaink

Hungarikum lett a tiszai halászlé

ĀA Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat is