Krónika

„Mennyi pénz van a bankszámládon?”

Igencsak pimasz kérdést kapott a brit a trónörökös, aki jót mosolygott a gyermeki ártatlanságon, olvasható a borsonline.hu-n megjelent cikkben.

„Mennyi pénz van a bankszámládon?”
Vilmos herceg és családja
Fotó: AFP/Daniel Leal

Vilmos herceg azt mondta, hogy nem tudja, mennyi pénz van a bankszámláján, miután egy 11 éves kisfiú meglepő kérdéssel bombázta.

A hercegnek a pimasz kérdést a napokban tették fel, amikor egy manchesteri ifjúsági klubban járt a Moss Side-i The Hideaway projekt partnereként. A látogatás során pedig a 11 éves Amir Hassan egy igencsak váratlan – és a királyi etikettet minden bizonnyal sárba tipró – kérdést tette fel a trónörökösnek, ami még Vilmost is nevetésre késztette. A kérdés pedig így hangzott:

Mennyi pénz van a bankszámládon?

Vilmos herceg nem tudja, hogy mennyi pénzük van

Az iskolás később elmesélte, hogy a háromgyermekes édesapa nem tudott a kérdésére válaszolni, mert egyszerűen fogalma sem volt, hogy mennyi pénze is van a királyi kasszában.

A The Sunday Times szerint egyébként a 41 éves Vilmos herceg mintegy egymilliárd fontot ér, miután megörökölte apja cornwalli hercegségének birtokát, a királyi család pedig több mint 20 milliárd fontos vagyonnal büszkélkedhet – írja a Daily Mail.

Kapcsolódó írásaink