Krónika

Kiborult a leendő apuka: könnyekben tört ki, amikor megtudta születendő gyereke nemét

A felesége rendkívül dühös lett rá: nem is sejti, hogy a férfi reakciója mögött sötét családi titok lappang, olvasható a ripost.hu-n megjelent írásban.

Kiborult a leendő apuka: könnyekben tört ki, amikor megtudta születendő gyereke nemét
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Holget Hollemann

Sok leendő szülő dédelget magában ábrándképeket a születendő gyermekével kapcsolatban: hogy fog kinézni, milyen lesz, miket csinálnak majd közösen, fiú lesz vagy lány... Aztán a valóság ezeket rendre felülírja, noha a legtöbben hamar felülemelkednek a pillanatnyi csalódottságon.

Egy férfi, aki Redditen osztotta meg az érzéseit a többi felhasználóval, már nem képes ilyen könnyedén kezelni a helyzetét, és egyenesen könnyekben tört ki, amikor megtudta, nem lánya lesz, mint remélte, hanem fia.

A harmincas éveiben járó pár egy összejövetelen osztotta meg a híreket a barátokkal és családtagokkal: a leendő apuka ekkor még palástolni tudta valódi érzéseit, ám amint maguk maradtak, leült az ágyukra és sírva fakadt. A felesége pedig, amikor ezután a férfi bevallotta neki, mi az oka a könnyeinek, borzasztóan megharagudott rá és önzőnek nevezte, valamint megkérte rá, aznap éjszaka aludjon inkább a kanapén. A férj azóta sem tudta elmondani neki, hogy a reakciója mögött nagyon komoly és mély sebek állnak.

Nagyon lányt akartam, mert az én apám iszonyú gonosz volt velem és teljesen elrontott. Félek, hogy én is ilyen leszek a fiammal. Nem akarom úgy összezavarni a fiamat, ahogy azt apám tette velem

– írta meg a férfi, aki a múltbéli traumái miatt sokáig a gyerekvállalástól is félt, mert rettegett attól, hogy ugyanúgy bánna a gyerekeivel, ahogyan vele tette az ő édesapja.

A Reddit-posztra nagyon sok, együttérző visszajelzés érkezett: a felhasználók arra biztatták a leendő apukát, ossza meg a régi sérelmeket a feleségével, valamint kérjen professzionális segítséget.

Kezdj el dolgozni a traumád feldolgozásán, ha lehetséges, egy terapeutával. Így lesz a legjobb a fiadnak, a feleségednek és saját magadnak is. Tedd meg érte, ha magadért nem tudnád megtenni. Legyen ez az ő ajándéka neked, mielőtt még megérkezne.

– javasolta az egyik kommentelő, a Mirror beszámolója szerint.

Kapcsolódó írásaink