Krónika

„Ott voltam, amikor először lélegzett, és amikor utoljára is”

Több mint két hónappal a brutális támadás után meghalt az a hatéves kisfiú, akit baseballütővel vert meg egy szomszédjuk, aki betört a házukba, olvasható a Borsonline.hu-n.

„Ott voltam, amikor először lélegzett, és amikor utoljára is”
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Rojan Shrestha

A kis Jeremy Tang Diaz kedd reggel halt meg egy tragikus egészségügyi fordulat után, pont azelőtt, mielőtt családja és az orvosok is arra készültek, hogy leveszik a lélegeztetőgépről, miután javult az állapota.

A tervezett extubálás előtti éjszakán Jeremy rohamot kapott, ami „majdnem hat órán át a földi pokol volt” – írta édesapja, Arturo Diaz a GoFundMe oldalán.

A kisfiú több mint hatvan napig küzdött, és már egyre jobban volt, amikor rohamot kapott, és végül kis teste feladta a küzdelmet.

Jeremy súlyos agysérülésből küzdött a felépüléséért, miután a család szomszédja, a 39 éves Daniel Logan betört Diazék otthonába a texasi Georgetownban, és baseballütővel megverte a fiút a hálószobájában. Jeremy agyduzzanatot és koponyatörést szenvedett, és eszméletlen maradt a szeptember 11-i veréstől.

Nem volt beszámítható

A Williamson megyei seriff hivatala „véletlenszerű cselekménynek” nevezte a támadást, valamint kijelentette, hogy Logannek „pszichés rohama lehetett”. A férfit emiatt még nem is tudták bíróság elé állítani, november 28-ra tűzték ki az elmeorvosi vizsgálatát.

Diaz szívszorító részleteket osztott meg kisfia utolsó éjszakájáról:

Jeremy azt mondta nekem, hogy megmosta a fogát, és készen állt az esti olvasásra és alvásra. Kézen fogott és szobájába vezetett, amikor pedig végeztünk az olvasással, az utolsó dolog, amit mondott nekem, az volt, hogy »Apa, nézd, ahogy betakarom magam.« Ott voltam, amikor először lélegzett, és láttam, ahogyan utoljára lélegzik, egyetlen szülőnek sem szabadna átélnie, hogy gyermekét maga előtt temeti el

– idézi az édesapát a Metro.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink