Krónika

Egy utas vette át a repülőgép vezetését, miután a pilóta nem jelent meg felszállásnál

A fedélzeten tartózkodó utasok megköszönték neki, hogy megmentette útjukat

Egy apa nem akarta elhalasztani nyaralását, ezért átvette az easyJet spanyolországi járatának irányítását, miután a pilóta nem jelent meg a felszállásnál. A fedélzeten tartózkodó utasok legendának nevezték a férfit, amiért megmentette az útjukat – számolt be az Origo.

Egy utas vette át a repülőgép vezetését, miután a pilóta nem jelent meg felszállásnál
Michael Bradley az easyJet pilótája
Fotó: Facebook/Michael Bradley

Miután megtudta, hogy törölhetik a járatot, így a nyaralását is, egy apa felajánlotta, hogy elrepíti az easyJet járatát Spanyolországba az Egyesült Királyságból. Michael Bradley éppen családjával utazott, amikor nem jelent meg a repülőgép pilótája, ekkor cselekednie kellett. Mivel az apa maga is rendelkezik engedéllyel, felhívta a főnökeit, hogy elrepíti a gépet a spanyol Alicantéba – írták.

Michael Bradley végül zöld utat kapott a felszállásra. A fedélzeten tartózkodó utasok megköszönték neki, hogy megmentette útjukat, majd legendának nevezték a férfit. Mielőtt a gép elhagyta a manchesteri repülőteret, Michael a hangosbeszélőn keresztül a következőt mondta:

„A feleségem, aki a 15. sorban ül a kisfiammal, értesített, hogy a járatunk két órát késik, mert a kapitány nem jelent meg. Ekkor felhívtam a légitársaságot, hogy nálam van az engedélyem, valamint nagyon szeretnék elmenni nyaralni, így, ha szükségük van rám, készen állok a felszállásra.”

A easyJet szóvivője elmondta, hogy kivételes alakalom volt, hogy a férfi átvehette a repülőgép irányítását. Hozzátette, hogy mivel Michael Bradley kipihent volt, mert korábban négy nap szabadságot vett ki, törvényesen vezethette a repülőgépet – írta a lap.

Kapcsolódó írásaink