Krónika

Lángokban áll Székesfehérvár, egy ipari üzemben keletkezett a tűz

A csarnokban kábelek gyulladtak ki

Tűz keletkezett egy ipari üzemben szombaton este Székesfehérváron, Ráchegy városrészen, a csarnokban kábelek gyulladtak ki - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Lángokban áll Székesfehérvár, egy ipari üzemben keletkezett a tűz
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Varga Imre

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a 15 ezer négyzetméteres üzem területéből mintegy 300 négyzetmétert érintett a tűz. Hozzátette: a lángok keletkezésekor termelés folyt, de a dolgozók elhagyták a helyszínt, senki nem sérült meg közülük.

A beavatkozás közben viszont könnyebben megsérült egy hivatásos tűzoltó, őt elszállítottak a mentők kivizsgálás céljából, de később visszatért a helyszínre szolgálatra - tájékoztatott a szóvivő.

A székesfehérvári, a pétfürdői és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók, valamint a létesítményi tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a tűz oltását. A helyszínre vonultak a sárbogárdi és a veszprémi hivatásos tűzoltók is - olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Kapcsolódó írásaink