Krónika

Döbbenetes dolgokat jósolt Nostradamus 2024-re

A leghíresebb médium ijesztő jövendöléseket hagyott ránk

A 450 évvel ezelőtt íródott Próféciák című művében évszázadokkal későbbi eseményeket is szinte pontosan megjósolt. Na de lássuk, hogy mit mond a próféta a 2024-es évre – írta meg a Metropol.

Döbbenetes dolgokat jósolt Nostradamus 2024-re
Michel de Nostredame
Fotó: Wikipédia

A 4 és 6 soros versekben jövendölő Nostradamus műveinek értelmezése néha sajnos csak az események bekövetkezte után válik egyértelművé, azonban a téma szakértői mindig megpróbálják a próféta szavainak legtisztább fordítását adni. A DailyStar fordításaiból szemezgettünk most 4 súlyos jövendölést 2024-re.

A lap szerint az egyik jóslat az angol uralkodóról szólhat: „A szigetek uralkodója, akit erőszakkal elűztek, helyébe olyan jön, akiben nem lesz a király jele” – írja a lap.

Szerintük a jóslat Károlyról szólhat, aki a folyamatos támadások és kritikák miatt esetleg lemondhat a trónról valamelyik rokonának javára.

Nostradamus szerint 2024-ben számítanunk kell rá, hogy kitör egy háború, amely egy óceánon fog zajlani. „A vörös ellenfél elsápad a félelemtől, rettegésbe sodorva a nagy óceánt.” Sokan úgy gondolják, hogy a vörös ellenfél alatt Kínára gondolhatott a próféta.

Sajnos, a klímaproblémák is előkerülnek a jövendölésekben. „A száraz Föld kiszáradtabb lesz, és nagy áradások kezdődnek” – írja Nostradamus. A szakértők szerint a már idén is rekordokat döntő felmelegedés miatt megolvadhatnak a jégsapkák, illetve eddig nem látott aszály is érkezhet 2024-ben.

A negyedik jóslat szerint 2024-ben új pápát fog avatni a katolikus egyház. „A nagyon idős pápa halálával egy jó korú rómait választanak meg” – fogalmazott Nostradamus. Megrázóan hangzik ez annak tudatában, hogy Ferenc pápa jövőre ünnepli a 88. születésnapját.

Kapcsolódó írásaink