Krónika

A Belügyminisztériumhoz vonult ki a Katasztrófavédelem

A hivatásos katasztrófavédelmi szerv jó hírnevének megsértése miatt a szükséges jogi lépéseket megteszik

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz 9 óra 58 perckor érkezett a bejelentést rögzítő adatlap a 112-es Hivásfogadó Központból, amelynek tartalma szerint a bejelentő jelezte, hogy a Belügyminisztérium homlokzatán, nyolc méter magasan egy homlokzati elem kimozdult, és kérte, hogy a helyszínre 13 óra körül a „Belügyminiszter Úr zavarása nélkül" vonuljanak ki – adta hírül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

A Belügyminisztériumhoz vonult ki a Katasztrófavédelem
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/Katasztrófavédelem

Az adatlapon szereplő bejelentőt a fővárosi ügyeletes visszahívta, és tájékoztatta, hogy a riasztást a műszaki mentések végrehajtására vonatkozó eljárásrendnek megfelelően hajtják végre.

Ezek után 10 óra 3 perckor riasztotta az V. kerületi tűzoltókat, akik megkülönböztető fény- és hangjelzéssel 10 óra 10 perckor érkeztek ki a helyszínre. A felderítés után magasból mentő tűzoltójárművet kértek a helyszínre, amely 10 óra 25 perckor érkezett meg. Megállapították, hogy az egyik első emeleti ablak tokozása lazult meg, és fakerete lógott.

A káreseményt 11 óra 6 percre felszámolták, majd bevonultak a helyszínről. A rendőrség a József Attila utca forgalmát a beavatkozás idejére korlátozta.

A BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság a hivatásos katasztrófavédelmi szerv jó hírnevének megsértése miatt a szükséges jogi lépéseket megteszi.

Kapcsolódó írásaink