Krónika

Ezzel a trükkel garantált a siker az állásinterjúkon

Ezzel a trükkel garantált a siker az állásinterjúkon, olvasható a ripost.hu-n megjelent cikkben.

Ezzel a trükkel garantált a siker az állásinterjúkon
Egy állásinterjú mindig idegtépő, így jó lenne úgy elmenni rá, hogy van egy biztos csali a tarsolyunkban
Fotó: NorthFoto

Egy állásinterjú mindig idegtépő, így jó lenne úgy elmenni rá, hogy van egy biztos csali a tarsolyban. Persze a legfontosabbak így is a rendelkezésre álló képességei lesznek, de nem árt, ha felkészül egy-két különleges praktikával is. Egy TikTok felhasználó, Jennifer Reardon, aki @notjenneree néven található az oldalon, most megosztotta a nagyvilággal az ő trükkjét, aminek köszönhetően mindig megkapta az általa hőn áhított munkát. Titka pedig rendkívül egyszerű: mindössze egy szimpla kérdés.

Videója során elmondta, hogy magán az interjú menetén, annak nagy részén nem kell változtatni semmin, az menjen nyugodtan a saját medrében. Ám a végén, amikor megkérdezik, van-e bármi kérdése... Nos, ekkor jön el a ön ideje!

Mielőtt végez, egy olyan kérdést kell feltenni nekik, amivel felkelti a figyelmüket, ami nem hétköznapi. Ez pedig a következő: „Van bármilyen aggodalmuk velem kapcsolatban, amit meg tudnánk beszélni, mielőtt végzünk?”

Ez azért nagyon fontos, mert leendő állásadódnak biztos lesz egy-két megválaszolatlan kérdése önnel kapcsolatban, amit így simán, alaposan át tudnak beszélni. Ez egyenes út a sikerhez, mivel így minden olyat megtudnak önről, amit akarnak, így nem marad sok kételkedni valójuk – írja a LADBIBLE.

Jennifer állítja, hogy neki ez mindig sikert hozott, így jó szívvel ajánlja másoknak is, ám a tipp fogadtatása vegyes. A kommentekben sorra jönnek neki az olyan válaszok, amelyek arról szólnak, hogy nem biztos, hogy ez jó ötlet.

Kipróbáltam már, és csak pislogtak rám, majd szarkasztikusan azt válaszolták, hogy már minden kérdésüket feltették

– írja egy követője. Van azonban olyan is, aki egyetért Jenniferrel, sőt még más is megosztotta titkos receptjét a sikerhez:

Miután megkérdezik, hogy van-e bármilyen kérdésem, én mindig csak ennyit felelek: Megkaphatom a munkát? 90%-ban eddig mindig működött.

Kapcsolódó írásaink