Krónika

Tragédia a családi nyaraláson

Még mindig vizsgálják, hogy pontosan ki a felelős a megrázó tragédiáért, olvasható a ripost.hu-n megjelent cikkben.

Tragédia a családi nyaraláson
A Steigenberger Aqua Magic hotel Egyiptomban
Fotó: AFP/Mohamed El-Shahed

A 69 éves John Cooper és felesége, a 63 éves Susan éppen Egyiptomban, a Vörös-tengernél nyaraltak, amikor mindketten életüket veszítették, megmagyarázhatatlan körülmények között. Semmilyen külsérelmi nyom nem volt rajtuk, ezért kezdetben azt hitték a szakértők, hogy szén-monoxid vagy ételmérgezés lehetett a bűnös, de most kiderült az igazság. A Cooperék melletti hotelszobában ágyipoloska-fertőzés miatt fertőtlenítettek a szakemberek, és úgy tűnik, hogy az ennek során használt szer okozta a házaspár halálát.

A vizsgálat során kiderült, hogy a két hotelszobának volt egy nem használt, közös ajtaja, amely alatt átszivárgott a gáz a házaspár szobájába. Kezdetben csak rosszul lettek tőle, azonban miután 24 órán keresztül belélegezték a gázt, az elvette az életüket.

Az unoka vette észre, hogy baj van

Az eset a Steigenberger Aqua Magic Hotelben történt, és még szomorúbbá teszi az eseményeket, hogy egy családos nyaraláson vett részt a nyugdíjas pár, ahol az unokájuk a 12 éves Molly is ott volt, és ő korábban „élesztőszagot" érzett a nagyszülei szobájában, de nem törődtek különösebben a szavaival. Éjszaka a nagyszülők még a szennyezett levegőjű szobában aludtak, és nem érték már meg a reggelt.

A Ladbible magazin szerint most kezdődött meg a halálesetek bírósági vizsgálata, és folyik a nyomozás a hotel és a rovarirtók felelősségének kiderítésében.