Krónika

Huszonöt kurd bevándorlót találtak egy lengyel furgonban Ácsnál

A pénzügyőrök a jármű vezetőjét és utasait átadták a rendőrségnek

Huszonöt kurd nemzetiségű illegális bevándorlót találtak egy lengyel rendszámú furgonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán – közölte a szervezet bevetési igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Huszonöt kurd bevándorlót találtak egy lengyel furgonban Ácsnál
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Varga Imre

Juhászné Prantner Etelka tájékoztatása szerint a pénzügyőrök Ácsnál állították meg az Ausztria felé tartó járművet, amelyről messziről látható volt, hogy túlsúlyos. A 25 éves sofőr az ellenőrzéskor a nyugtalan viselkedésével gyanússá vált, a feltett kérdésekre zavarosan felelt.

A raktér felnyitásakor összezsúfolódva, a padlón kuporogva 25 kurd nemzetiségű illegális bevándorlót – 12 férfit, 3 nőt és 10 gyermeket – találtak.

A pénzügyőrök a jármű vezetőjét és utasait átadták a rendőrségnek.

A közleményben kitértek arra, hogy alig néhány nappal ezelőtt a csörnyeföldi pihenőhelyen igazoltattak egy román sofőrt. A pénzügyőrök átvizsgálták a nála lévő, autóalkatrésznek álcázott kartondobozokat. A csomagokban 2 nő és 4 férfi lapult, akik Srí Lanka-i állampolgároknak vallották magukat.

A bevándorlók nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért velük szemben a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el, az embercsempész ellen pedig büntetőeljárást indítottak.

Kapcsolódó írásaink