Krónika

Komplett gombacsalád nőtt ki a BKV-busz padlóján

Organikus busz indult el útjára

A Facebookra került ki egy egyszerre bizarr és vicces fotó egy egész gombacsaládról, ami a BKV 105-ös buszának aljában talált otthonra. Az elképesztő fotón tucatnyi gomba látható a busz egyik ülése alatt, részben már bele is taposva a busz padlójába – írja a metropol.hu.

Komplett gombacsalád nőtt ki a BKV-busz padlóján
Ilyen kis gombacsaládok lepték el a buszt
Fotó: Facebook/Fodor Zsoltné

A Budapesten közlekedők már megszokhatták, hogy néha szürreális dolgokkal találkoznak a buszokon, villamosokon vagy a metrón. Arra azonban kevesen számítanának a 105-ös buszon ülve, hogy egyszercsak lenézve az ülés alá egy komplett gombacsaládot találnak, ami a busz aljából nőtt ki. A kommentelők szerint nem egyedi eset, de van olyan is, aki rácsodálkozott, hogy a gombacsalád még most is ott van a busz aljában, ahol ő régebben is látta már.

„450 Ft-os buszjegyért mit vártál, csiperkét?”

A gombákról készült fotót már több mint kétezren lájkolták, a kommentszekció pedig valósággal felrobbant az elmés hozzászólásoktól.

„Az a busz megáll a Lehel téren. Ott be is tudják vizsgálni” – írta szellemesen az egyik hozzászóló.
„És a hol szedte kérdésre mikor mondaná az ember, hogy a 105-ös busz padlóján milyet néznének... Bár lehet már megszokták” – jött rá a válasz máris kommentben. A hozzászólók találgatni is kezdtek, vajon milyen fajta gomba lehet ez. A legtöbben laskagombára tippeltek, ami el is képzelhető látva a formáját, és nem kihagyva a számításból azt a tényt, hogy a laskagomba faanyagon, fűrészporon és hulladékanyagokon is termeszthető.

„Ez még megvan?” – csodálkozott rá az egyik hozzászóló, mintha régi ismerősét látná újra, ami persze nem kizárt, hiszen ki tudja, mióta van ott a gomba. Az egyik hozzászóló képpel reagált a posztra: állítása szerint nem egyedi az eset, ő maga is lencsevégre kapott már egy szép példányt, ami a busz ablaka melletti résből nőtt ki.

„Az élet utat tör magának, szemben a takarítással”

A kép alapján a gombák egy részét már le is taposták, a többi részét azonban úgy védik, mintha direkt termesztenék a busz aljában. A kérdés csak az, hogy hogyan takarítják így a buszt? Ezt a kérdést tették fel a hozzászólók is, miután jót nevettek a fotón. A valóságban ugyanis nehezen elképzelhető, hogyan takarítják a buszokat, ha eddig senkinek sem tűnt fel eddig a gombakolónia.

„Sokszor takaríthatják a buszt, ha ilyen nagyra megnőtt” – írják.

„Akkor ezért az áremelés, kellett a pénz a kertészeknek” – mennek még tovább a vicces kedvükben lévő kommentelők.

Kapcsolódó írásaink