Krónika

Kovács Zoltán: A migráció ügye is újra napirendre kerül a nemzeti konzultációban + VIDEÓ

Az új migrációs csomag nem pusztán a szétosztás mechanizmusát elevenítené fel és újítaná meg, hanem átírja az eljárások folyamatát is – figyelmeztetett az államtitkár

A most induló nemzeti konzultációban a migráció ügye is újra napirendre kerül – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban.

Kovács Zoltán: A migráció ügye is újra napirendre kerül a nemzeti konzultációban + VIDEÓ
Kovács Zoltán: a migráció ügye is újra napirendre kerül a nemzeti konzultációban
Fotó: Facebook/Kovács Zoltán

Kovács Zoltán közölte, 2015 óta Brüsszelben mit sem változott a hozzáállás az illegális migrációhoz, ugyanakkor „különös aktualitást ad a kérdésnek az, hogy miközben láthatóan és tudottan, szervezett bűnözői csoportok mellett most már radikális csoportok vették át az illegális migráció irányítását, Brüsszelben áterőltettek, elfogadtak egy új migrációs csomagot”.

Az új migrációs csomag nem pusztán a szétosztás mechanizmusát elevenítené fel és újítaná meg, hanem átírja az eljárások folyamatát is – figyelmeztetett az államtitkár. Hozzáfűzte, már azelőtt be kellene fogadni az illegális migránsokat, mielőtt a velük szemben lefolytatott eljárás véget érne.

Objektum doboz

Ezáltal pedig olyan migránsgettók jönnének létre ott is, ahol eddig nem voltak, amit 2015 óta következetesen elutasítunk – mondta Kovács Zoltán. Közölte: Magyarország kormányának álláspontja az illegális migrációval kapcsolatban teljesen egyértelmű: nem szabad beengedni az illegális migránsokat, „nem szabad idehozni a bajt”, hanem meg kell őket állítani a határon.

Nagyon szoros, egyértelmű és szigorú határellenőrzésre van szükség, nem léphet Európa területére olyan, akivel kapcsolatban nem folytattak le ellenőrzést - szögezte le az államtitkár. Arra kért mindenkit, mondják el véleményüket ezzel kapcsolatban a nemzeti konzultáción, „erősítsék meg a korábban adott mandátumot”.

Kapcsolódó írásaink