Krónika

Élet a halál után – mellbevágó bejegyzés a magyar orvostól halottak napjára

Dr. Mangó Gabriella sorai egyszerre megnyugtatók és elgondolkodtatók.

Sokak számára örök a dilemma: van élet a halál után? Dr. Mangó Gabriella sorai egyszerre megnyugtatók és elgondolkodtatók.

Élet a halál után – mellbevágó bejegyzés a magyar orvostól halottak napjára
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

Közelítőleg nyolcvanezer követővel büszkélkedhet a Facebookon a gyöngyösi háziorvos, dr. Mangó Gabriella, aki nem csak egészségügyi (pl.: ásványi anyagok, koleszterin), de olykor lelki témákban is előszeretettel osztja meg gondolatait. November elsején, mindenszentekkor közzétett sorai november másodikán, halottak napján is rengeteg embert megérinthetnek, elgondolkodtathatnak, miközben Mangó doktornő szavai bizony arra a nagy kérdésre is választ adnak: van-e élet a halál után? Érdemes figyelmesen elolvasni – akár többször is, majd megosztani.

„Ha ők nem lettek volna, mi sem lennénk. A gyerekeink sem. Hogy ismertük őket, vagy nem éltek már amikor megszülettünk? Itt élnek bennünk. Minden sejtünkben, a kromoszómáinkban. Néha átsuhan bennünk egy-egy érzet, talán akkor szólnak hozzánk.
Tiszteljük a halottainkat, mert magunkat tiszteljük vele. Tiszteljük magunkat, mert őket tiszteljük vele. Éltek, dolgoztak, szenvedtek és örültek. Értelme volt az életüknek és sorszerű volt a haláluk. Gyújts egy gyertyát a múltért, örülj a jelennek és bízz a jövőben!”

– írja Facebook-oldalán dr. Mangó Gabriella. Szavaira rengetegen reagáltak, a hozzászólók pedig kivétel nélkül szeretettel és köszönettel fogadták a gondolatait.

„Kedves Doktornő! Csodálatos ez az írás! Minden szava igaz! Köszönöm, hogy olvashattam!”

– írta egyik követője.

Kapcsolódó írásaink