Krónika

Még folytatódik az enyhe ősz, de újabb front közelít

Csütörtök estig még marad a csendes, kellemes őszi idő Magyarországon, hajnalban is viszonylag enyhe lesz a hőmérséklet, fagytól nem kell tartani, nappal a legmelegebb időszakban csütörtökön nagyrészt 17 és 21 fok között lesz, ennél hűvösebbre csupán az északi völgyekben lehet számítani.

Még folytatódik az enyhe ősz, de újabb front közelít
A csendes, napsütéses idő sétára csalogat
Fotó: NorthFoto

A gomolyfelhők szerda estére összeesnek, és délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely éjszaka átmenetileg meg is vastagszik.

Hajnalban nyugat felől már elkezd felszakadni a felhőzet, és csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A déli óráktól nyugat felől azonban ismét felhősödés kezdődik. Kisebb eső éjszaka, reggel néhol nem zárható ki, de határozottabban majd csütörtök késő délutántól, estétől növekszik meg a csapadékhajlam.

A délies szél megélénkül, főként hajnaltól az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6 és 12 fok között várható, de a szélcsendes, kevésbé felhős helyeken alacsonyabb értéket is mérhetünk.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön nagyrészt 17 és 21 fok között várható, de az északi szélcsendes völgyekben több fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Kapcsolódó írásaink