Krónika

A monszun után ez vár ránk mindenszentek és halottak napján

A hidegfront ugyan elvonul, de nem ez lesz a legnagyobb bajunk

A hétfői melegfront után kedden egy hidegfront terheli meg szervezetünket, mely mindenszentek (november 1.) és halottak napján (november 2.) is befolyásolja majd az időjárást – írta a Ripost.

A monszun után ez vár ránk mindenszentek és halottak napján
Képünk illusztráció
Fotó: ANP via AFP/ANP MAG/Remko de Waal

A napokban érkező lehűlés mellett egyre többfelé alakulnak ki heves esőzések, záporok, zivatarok, melyek miatt kedd éjfélig riasztást adtak ki. Heves zivatarokra is van esély, amelyekhez felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is társulhatnak kedden. A keddi csúcshőmérséklet még így is 15 és 25 Celsius-fok között várható.

November 1-jén szerdán, mindenszentek napján a hidegfront elvonul ugyan, mégsem lesz olyan kellemesen meleg időnk, mint a hét elején. A reggeli órákban 9-12, a délelőtt folyamán 12-16, délután 14-17, kora este pedig 10-12 Celsius-fokra kell számítani – jelezte előre a Köpönyeg. Jellemzően napos, a délután folyamán fátyolfelhős idő várható. Szélre azonban egész nap számíthatsz.

Néhol előfordulhat gyenge eső, zápor, de napközben nem lesz jelentős csapadék. Mindenesetre legyen nálad esőkabát, hiszen a temetőkben sokan lesznek, illetve egész nap fúj majd a szél, ami miatt nem biztos, hogy az esernyő a legjobb választás, amikor megemlékezel szeretteidről.

November 2-án csütörtökön, halottak napján napos és kevésbé napos időszakok váltják majd egymást. Az enyhén felhős időszakokban sem várható jelentős csapadék, szél azonban továbbra is igen. A hajnali pára- és ködfoltok után reggel 9-11, délelőtt 10-14, délután 14-17, kora este 13-15 Celsius-fok várható. A nappali minimum 3, a nappali maximum pedig 19 Celsius-fok körül alakulhat. Érdemes rétegesen öltözködnöd.

A vasárnapi óraátállítás, a hétfői melegfront, a keddig hidegfront és a hetet jellemző változékony időjárás miatt a szervezeted folyamatos terhelésnek van kitéve. Így amellett, hogy valószínűleg napok óta nem tudsz rendesen pihenni, az alvási nehézség, a keringési problémák, a görcsök, a balesetek kockázatától is tartanod kell. A várandós kismamák esetében fennáll a koraszülés kockázata, így rájuk most különösen oda kell figyelni, ahogyan az idősekre és a kisgyerekekre is.

Kapcsolódó írásaink