Krónika

Diana szelleme kísérti a Windsor-ház lakóit

Vilmos herceg teljesen kiakadt

Diana szellemként is visszatér a Netflix népszerű sorozatának utolsó évadában a brit királyi családról szóló A koronában. Vilmos herceg egyáltalán nem örül a hírnek – írta meg a Promotions.

Diana szelleme kísérti a Windsor-ház lakóit
Diana hercegné
Fotó: NorthFoto

A Netflix 2016 novemberében mutatta be A korona című sorozatát, ami a II. Erzsébet királynő életét és uralkodását mutatja be. A sorozatnak hat évada van, az utolsó évad két részletben kerül fel a Netflix kínálatába. Az első négy rész novemberben, az utolsó hat rész pedig decemberben válik majd elérhetővé, ám még ki sem jöttek az új részek, máris nagy indulatokat váltottak ki a sorozattal kapcsolatos hírek.

Az új évadban ugyanis Dianát – egyelőre meg nem erősített források szerint – szellemként láthatjuk majd, miután a sorozatban is feldolgozzák tragikus kimenetelű párizsi autóbalesetét, amelyben életét vesztette a hercegné. Ezek után több jelenetben is szellemként fog visszatérni, Vilmossal és Erzsébet királynővel is lesz közös jelenete a szellem-Dianának, aki majd a velük való kapcsolatáról fog elmélkedni.

A brit királyi család egyik közeli barátja a Daily Beast híroldalnak árulta el, hogy a hír érzékenyen érintette Diana idősebb fiát, Vilmos herceget, aki egyébként is pikkel a világ vezető streamingszolgáltatójára.

„Vilmos teljesen rosszul van a ténytől, hogy édesanyja szellemként fog feltűnni a sorozatban.”

Vilmos korábban is tett szemrehányást a Netflixnek, amiért édesanyját is elővették a sorozathoz, ám mivel valós eseményeken alapuló fikciós sorozatról van szó, valójában nem tehet semmit, meg van kötve a keze. Vilmos úgy gondolja, hogy a sorozat bemocskolja és kizsákmányolja az édesanyját. A herceg nem nézte eddig sem a sorozatot, és ez ezután sem fog változni, A korona mellett Vilmos saját testvérére is haragszik, amiért Harry dokumentumfilmet készített magáról és feleségéről a Netflix számára.

Korábban Richard Fitzwilliam királyi szakértő is nyilatkozott a sorozat terveiről a Mail Online-nak, akkor úgy fogalmazott, hogy ízléstelen az egész ötlet, és érthetetlen, hogy valaki azokkal a képességekkel, amelyekkel a sorozat mögött álló író, Peter Morgan is rendelkezik, így képes írni egy ilyen kétségtelenül tragikus eseményről, ráadásul úgy, hogy nyilvánvaló, mennyire vitatható lesz a megoldása. III. Károly és a királyi család többi tagja nem nyilatkozott a sorozat záróévadáról.

Kapcsolódó írásaink