Krónika

A rejtélyes sziget és a titok, ami mögötte van, többé már nem titok

Szenzációs felvételek árasztották el a közösségi platformokat

Egy elhagyott Volvo jelent meg egy aprócska, távoli szigeten, amelyet egy 11,5 méter mély tó vesz körül – és a Google térképén is látható, amiről az Origo is írt.

A rejtélyes sziget és a titok, ami mögötte van, többé már nem titok
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Szenzációs felvételek árasztották el a közösségi platformokat egy teljesen átlagos, ezüst színű Volvo szedánról, ami az Illonois állambeli Chicago melletti Ottawában található tavon egy aprócska szigeten magányosan és elhagyatottan parkol.

Az autó 2015 óta már a Google térképén is látható, de állítólag 2012 óta pihen ezen a helyen. A sasszemű Kevin Rault akkor tette a szokatlan felfedezést, amikor Ottawában keresgélt a Google-on.

Objektum doboz

Információk szerint az autót a sziget tulajdonosa, Scott Mann titokban helyezte el ott, azóta hívják a picike területet Volvo-szigetnek. A férfi egy verseny keretében szerette volna megtudni, hogy hányan jönnek rá arra, hogyan került oda az autó. Erről azonban végül letett, mert rájött, hogy esetleg gyerekek is beneveznének a játékba, számukra azonban a mély tó veszélyes lehet.

Mann felbérelt egy vontatót, ami elszállította a Volvót az akkor még félszigetre, majd egy kotrógép segítségével eltakarították a felesleges földet onnan, hogy valóban úgy tűnhessen, mintha az autó egy szigeten lenne.

Annak ellenére, hogy több mint egy évtizede a szigeten rekedt, az autó úgy tűnik, jó állapotban van, nincs jele rozsdásodásnak vagy vízkárosodásnak.

Kapcsolódó írásaink