Krónika

Az Alaska Airlines megalkotta a kávét, mely „finomabb a magasban”

Az emberek szaglása jelentősen megváltozik a magasban

A CNN jelentése szerint az Alaska Airlines bejelentette, hogy a portlandi Stumptown pörkölővel sikerült egy olyan egyedi keveréket létrehoznia, mely „immunis azokra a magassági hatásokra”, melyek miatt a levegőben felszolgált kávé jellemzően kesernyés és gyenge ízű – számolt be a Liner.

Az Alaska Airlines megalkotta a kávét, mely „finomabb a magasban”
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Ezt az egyedi kávét pedig, mely most először fordul elő egy nagy légitársaságnál, december 1-jétől kizárólag az Alaska járatain szolgálják majd fel az utasoknak, beleértve a regionális légitársaság Horizon Air járatát is – írták.

A portál szerint az íz és az illat elválaszthatatlanul összekapcsolódik, ha a kávéról van szó, márpedig az emberek szaglása jelentősen megváltozik a magasban: az ételek és italok íze azért más, mert a nyomás alatt lévő kabinban csökken a vér oxigénszintje, ami csökkenti a szaglás képességét.

Az utastér rendkívül száraz levegője – melynek páratartalma alacsonyabb, mint a Szahara sivatagé – szintén hatással van az orra. Eme negatív hatások leküzdésére a légitársaság a Stumptown Holler Mountaint, egy közepesen sötét keveréket használt alapként, majd mindezt pillecukor, barnított vaj és karamell ízű, erőteljesebb jegyekkel, valamint a citrusolajok és a cseresznye esszenciájának „finom csipetnyi” ízével egészítette ki – írja a lap.

Kapcsolódó írásaink