Krónika

Egy helyen csörög immár Hargitában a 112

Megteremtették a lehetőségét annak, hogy a Hargita megyei rendőrség, csendőrség, hegyimentő-szolgálat, valamint az önkéntes tűzoltók diszpécserei is egy teremben fogadhassák a segélyhívásokat. A lépéstől a hatékonyabb ügyintézést remélik az illetékesek.

Egy helyen csörög immár Hargitában a 112
Munkában a diszpécser
Fotó: MH-archív/Katona László

Jelentős, a polgárok biztonságáét érintő fejlesztésről számolt be szerdán a Székelyhon. Mint cikkükben olvasható, immár megteremtették a lehetőségét annak, hogy a megyei rendőrség, csendőrség, hegyimentő-szolgálat és az önkéntes tűzoltók diszpécserei is egy teremben fogadhassák a csíkszeredai katasztrófavédelmi felügyelőségnél a segélyhívásokat.

Stelian Cimpoeșu, a katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője a lapnak egyebek mellett arról beszélt, a Hargita megyei önkormányzat mintegy kétszázezer lejes (15,4 millió forintos) támogatásából új diszpécserközpontot alakítottak ki, amely az eddiginél tágasabb és modernebb lett. Ezen túl az ingatlanhoz pihenőszoba, étkező és mosdó is tartozik.

A központot azért bővítették, mert azt szeretnék, hogy amint lehetővé teszik a jogszabályok, azonnal elkezdődhessen a közös munka. A fejlesztéstől, azaz az intézmények közötti gyorsabb kommunikációtól azt várják, hogy még hatékonyabban és gyorsabban tudnak majd szükség esetén közbelépni.

Kapcsolódó írásaink