Krónika

Súlyosan mérgező lehet ez a közkedvelt alapanyag

Nem is gondolnánk erről a népszerű ételről, hogy mekkora veszélyforrás

A bab egy igazán remek alapanyag, amellett, hogy nagyon tápláló, remek módja annak is, hogy pénzt takarítsunk meg, mivel egy igen olcsó ételről van szó amely egyszerűsége mellett rengetegféleképpen elkészíthető. Azonban a helytelenül főzött bab fogyasztása komoly betegségekhez vezethet, ez különösen igaz a vesebabra – számolt be a Promotions.

Súlyosan mérgező lehet ez a közkedvelt alapanyag
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A nyers vagy nem kellően megfőzötttt vesebab fogyasztása ételmérgezéshez vezethet, olyan tünetekkel, mint a hányinger, hányás és hasmenés. Elég néhány rosszul elkészített bab ahhoz, hogy mérgezéses tüneteket kezdjünk produkálni - írták.

A portál szerint a vesebab vagy vörösbab egy természetes fehérjét, a lektint tartalmazza, amely sok növényben, állatban és emberben is megtalálható. Nagy mennyiségben azonban, mint amilyen a nyers vagy nem kellően főtt vesebabban található, a fehérje méregként hathat.

Kapcsolódó írásaink