Krónika

Hihetetlen dolgot állítanak Meghan Markle-ről, tényleg igaz volna?

Harry herceg maga is megjegyezte, hogy a felesége az édesanyjára emlékezteti őt, olvasható a Riposton megjelent cikkben.

Hihetetlen dolgot állítanak Meghan Markle-ről, tényleg igaz volna?
Harry herceg és Meghan Markle
Fotó: NorthFoto

Noha Harry herceg felesége, Meghan Markle nagyon megosztó személyiség, és a népszerűségét illetően sem áll éppen a legelőkelőbb helyen, a bennfentesek szerint mégis sok közös vonás fedezhető fel közte, és Harry fiatalon elhunyt édesanyja, Diana hercegné között.

Harry herceg maga is kijelentette már korábban, hogy a felesége sok szempontból az édesanyjára emlékezteti őt, közelmúltban pedig a király író, Andrew Morton, aki Diana hercegnéről is írt egy életrajzi kötetet, egy interjú során mutatott rá arra, mennyire hasonló utat járt be a két hercegné a királyi családban: mindkét nő mentálisan és érzelmileg is küszködött a palota berkein belül, amit az író egy aranyhalas akváriumhoz hasonlított.

Meghan a „Káprázatos hercegnéből” a „Bonyolult hercegnévé” vált: pontosan ugyanez történt Dianával is

– mondta el Morton, aki szerint rengetegen tévesen Meghant okolták a híres-hírhedt Oprah Winfrey-féle interjúért, noha éppenséggel Harry volt az, aki szerette volna megejteni azt a beszélgetést.

A két hercegné összehasonlítása során az is kiderül, hogy mindkettőjüket rendkívül megviselte a média állandó figyelme és nyomása, és mentálisan is küszködtek, mialatt azt érezték, nem kapnak támogatást a környezetüktől. Diana annak idején bevallotta, hogy ő volt az első személy, aki depresszióba esett a királyi család tagjai közül (vagy legalábbis, az első, aki ezt nyíltan felvállalta), ami miatt még inkább kirekesztve érezte magát.

A nehézségek mellett egyezést mutat a két hercegné között a divat iránti lelkesedés is: Meghan nem egyszer tisztelgett néhai anyósa előtt azzal, ahogy az övéhez nagyon hasonló stílusú ruhadarabokat öltött magára nyilvános eseményeken. Emellett a sussexi hercegné – akárcsak Diana – fontosnak tartja a jótékonykodást és az elesettek megsegítését: többek között adományokkal támogatta a Himmah-t, ami a rasszizmus és a szegénység ellen veszi fel a küzdelmet – írta meg beszámolójában a Mirror.

Kapcsolódó írásaink