Krónika

Tátva maradt az amerikai vámosok szája, amikor meglátták, hogy a zsiráfnak mijét akarta behozni az országba egy nő

Az sem mellékes, hogy mit akart készíteni a Kenyában szerzett egzotikus anyagból

Az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi (CBP) szakemberei a Minneapolis – Saint Paul Nemzetközi Repülőtéren (MSP) feltartóztattak egy nőt, aki zsiráfürüléket akart bevinni az országba, közölte a CBP, számol be a Rtl.hu.

Tátva maradt az amerikai vámosok szája, amikor meglátták, hogy a zsiráfnak mijét akarta behozni az országba egy nő
Fotó: NorthFoto

Az utas szeptember 29-én érkezett Kenyából az Egyesült Államokba, és a behozott áruk deklarációja során azt írta a lapra, hogy zsiráfürülék van az egyik csomagjában.

A CBP mezőgazdasági szakemberei megvizsgálták a szóban forgó dobozt. Kikérdezésekor az iowai nő azt állította, hogy Kenyában szerezte be az egzotikus ürüléket, amelyből nyakláncot szeretett volna készíteni. Azt is elárulta, hogy korábban használt már jávorszarvas-ürüléket is hasonló célra.

A vámosok lefoglalták a dobozt, és gőzsterilizálással megsemmisítették annak tartalmát.

Kérődzőfélék ürülékét ugyanis csak állatorvosi szolgálati engedéllyel lehet az Egyesült Államokba bevinni. Kenyában ráadásul jelen van az afrikai sertéspestis, a klasszikus sertéspestis, a Newcastle-betegség, a száj- és körömfájás és a sertéshólyag-betegség is. A CBP mezőgazdasági szakemberei szerint ha zsiráfürülék került volna be az országba, az akár emberre veszélyes megbetegedéseket is okozhatott volna.

Kapcsolódó írásaink