Krónika

Szombaton megkezdődik a világvége

Figyelmeztet az időutazó

Októberben durva dolgok várnak ránk, már ha a szombaton megkezdődő eseményeket túléljük – no meg persze akkor, ha egyáltalán van bármi valóságalapja az „időutazó” jóslatainak - írta meg a Ripost.

Szombaton megkezdődik a világvége
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Van az internetnek, jelesül a TikTok videómegosztónak egy igencsak bizarr szeglete, ahol a tartalomgyártól azt állítják magukról: nem csak hogy létezik az időutazás, de ők maguk is időutazók, akik a jövőből érkeztek közénk, hogy az eljövendő eseményekre figyelmeztessenek minket. Ezek az eljövendő események egyébként rendszerint valamilyen sci-fit vagy katasztrófafilmet idéző szörnyűségek, így – ha lehet hinni a „jóslatoknak” – már eddig is túléltünk jó pár világvégét, idegen inváziót, no meg olyan természeti katasztrófát, amilyet még nem látott a világ. Az, hogy ezen események mégsem következtek be, nem is különösebben zavarja sem a nevezett tartalomgyártókat, sem követőtáborukat, akik feltehetően javarészt inkább szórakozásképp látogatnak el hozzájuk, és nézik a videóikat.

Nos, az egyik legismertebb és legnépszerűbb ilyen tiktokker az Eno Alaric (ál)névre hallgat, és korábban megosztotta, mi minden vár ránk októberben. Röviden: semmi jó. Picit bővebben: nagy bajban leszünk. Illetve már vagyunk.

Kezdjük rögtön azzal, hogy jóslata szerint kedden már landolt a Földön egy idegen űrhajó. A benne utazó idegent (beszámolója szerint) akkor nem sikerült elfogni, ami nem túl jó hír, hamarosan ugyanis ámokfutásba kezd pár nagyvárosban.

Szombaton pedig jön az újabb sokk: a James Webb űrteleszkóp felfedez egy olyan kozmikus életformát, ami csillagokkal táplálkozik, ráadásul épp a mi Napunk felé tart. Ugye mondanunk sem kell: a Nap pusztulása a teljes emberiség (meg úgy általában a földi élet) kipusztulását jelentené, azaz nyugodtan kijelenthetjük: megkezdődött az apokalipszis. Már ha mindez igaz, mert azért „egy aprócska” kétely lehet bennünk, tekintve, mire alapozza tudását Eno úr.

Október 15-én folytatódnak a rossz hírek: felfedeznek a Mount Everest belsejében egy olyan emberszerű fajt, amelynek tagjai egyrészt telepaták, azaz a gondolataikkal tudnak irányítani minket, másrészt alakváltók, akik már most beszivárogtak a világ kormányaiba, ráadásul még ártó szándékkal is viszonyulnak hozzánk.

És akkor október 29-én feltesszük az i-re a pontot egy olyan napkitöréssel, amely miatt hetekig nem lesz áram.

Objektum doboz

Természetesen az „időutazó” Eno úr jóslatainak hitelességéért nem tudunk kezeskedni, de nagy valószínűséggel senki sem fog reklamálni amiatt, ha megmarad a Napunk, és áram is lesz még november elején is...

Kapcsolódó írásaink