Krónika

Munkahelyi ivóversenyen húzott le tíz perc alatt egy liter töményet, belehalt

A South China Morning Post jelentése szerint júliusban egy férfi életét vesztette Kínában, miután részt vett irodája csapatépítő vacsoráján, amelynek keretében főnöke egy ivóversenyt is szervezett: a férfi annak érdekében, hogy megnyerje a húszezer jüanos (egymillió forint) nyereményt, mindössze tízperc leforgása alatt lehúzott egy liter töményet – számolt be Liner.

Munkahelyi ivóversenyen húzott le tíz perc alatt egy liter töményet, belehalt
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Bodnár Patrícia

A csak Zhangként megnevezett férfi egyik kollégája megosztotta, Zhang a főnök, Yang asztalánál mondott pohárköszöntőt, mire utóbbi nyíltan 5000 jüan (252 ezer forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki többet tud inni nála. Amikor pedig senki sem jelentkezett, a főnök az összeget a duplájára, 10 ezer jüanra (505 ezer forint) emelte.

Ekkor Zhang rákérdezett, mennyi lenne a tét, ha ő nyerné meg a versenyt, mire főnöke közölte vele, hogy ebben az esetben 20 ezer jüant (1,01 millió forint) kap, de ha veszít, akkor 10 ezer jüanja bánja, amiből az egész céget meghívják egy délutáni teára. Yang később több alkalmazottat, valamint saját sofőrjét is kiválasztotta a feladatra, hogy versenyezzenek Zhang ellen: ekkor jött el az a pont, amikor Zhang mindössze 10 perc leforgása alatt ledöntött egy liter baijiut. A baijiu egy kínai szeszesital, amelynek alkoholtartalma jellemzően 30-60 százalék között mozog – írták.

Zhang szervezete azonban nyilvánvalóan nem bírta a tetemes mennyiségű alkoholt, s annak elfogyasztása után összeesett, s kórházba szállították. A kórház később kiadott egy hivatalos közleményt a kritikus állapotban beszállított betegről, s megosztották, súlyos alkoholmérgezést, aspirációs tüdőgyulladást, fulladást és szívmegállást diagnosztizáltak nála – számolt be a lap.

Kapcsolódó írásaink