Krónika

Ukrajnából kimenekített zsiráfbika érkezett a Richter Safari Parkba

Ukrajnából kimenekített zsiráfbika érkezett a Richter Safari Parkba az Állatok világnapján, a nagykőrösi intézmény több mint négy hónapos előkészületet követően fogadta be az állatot – tájékoztatta a vadaspark az MTI-t szerdán.

Ukrajnából kimenekített zsiráfbika érkezett a Richter Safari Parkba
A zsiráfbika hajnalban érkezett meg Magyarország egyetlen autós szafariparkjába az ukrajnai Odesszából
Fotó: Facebook/Safari Park Richter

Mint felidézik, az orosz–ukrán fegyveres konfliktus az ukrajnai állatkerteket is sújtotta, a tulajdonosok egy ideig megpróbálták helyben ellátni az állatokat, azonban a vadasparkok üzemeltetése ellehetetlenült, valamint a bombázások miatt sok esetben arra kényszerültek, hogy az állatoknak külföldön keressenek menedéket.

A Richter Safari Park közleményében kiemeli, hogy Arseniy, a zsiráfbika hajnalban érkezett meg Magyarország egyetlen autós szafariparkjába az ukrajnai Odesszából, hozzátéve, hogy a kifejlett Rothschild-zsiráf mintegy 4,5 méteres magasságával különleges szállítást és folyamatos orvosi felügyeletet igényelt. A veszélyeztetett állatból a természetben kevesebb mint 700 egyed él, a világ állatkertjeiben pedig nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon.

Ifj. Richter József alapító-tulajdonos a közleményben elmondta, hogy az ukrán partner még májusban vette fel velük a kapcsolatot, ezek után elindították a szükséges folyamatokat, azonban egy ilyen egzotikus állat utaztatása több hónapos előkészületet és rengeteg adminisztrációt igényelt.

A Nagykőrösön 32 hektáron elterülő Richter Safari Park csaknem 300 állatnak ad otthont, az itt élő állatok többsége a Magyar Nemzeti Cirkusz volt vadállata, amelyek a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően cirkuszi munkát már nem végeznek.

Safari Park Richter
Fotó: Facebook/Safari Park Richter

Kapcsolódó írásaink