Krónika

Könnyek és ima Michael Schumacherért

Megrémültek a rajongók a fotó láttán

Sokak számára ijesztő fekete–fehér képet posztolt Ralf Schumacher. Beindultak a Schumacher-hívek, csak úgy záporoznak a kommentek – írja a bors.hu.

Könnyek és ima Michael Schumacherért
Fotó: NorthFoto

Megható – és némelyek számára egyenesen ijesztő – képet közölt Ralf Schumacher a közösségi oldalán: a több mint három évtizede készült fekete–fehér fotón bátyjával, Michael Schumacherrel együtt látható. Utóbbi tanácsokkal látta el a gokartban ülő öccsét.

Objektum doboz

A kép magyarázataként ez olvasható:

„Michael Schumacher (jobbra) már négyévesen gokartozott, és később tippekkel és trükkökkel segítette öccsét, Ralfot. A fotó 1990-ben készült”.

Vagyis akkor Michael 21 éves volt (a következő szezonban robbant be a Forma–1 mezőnyébe), Ralf pedig 15.

Pár éve már ennek. A lehető legjobb edző. Szép emlék a régi gokartos időkből – fűzte hozzá maga Ralf Schumacher.

A kommentmezőben a rajongók ezrével fejezik ki meghatottságukat a kép láttán:

„Könnyes lesz a szemem”; „Ki vág itt hagymát?”; „Libabőr!”; „Imádkozom, hogy a bátyád jobban legyen” – sorjáznak az ilyen és hasonló hozzászólások.

Másokat ugyanakkor egyenesen megrémített a fekete–fehér kép: arra gondoltak, hogy a legrosszabb történt a lassan tíz éve otthon ápolt Schumival.

„Ó jaj, pokolian megijedtem a fekete–fehér kép láttán, alig mertem elolvasni a szöveget” – írta egyikük.

A Forma–1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher (a 11 évig szintén F1-pilóta Ralf bátyja) 2013 végén, síelés közben szenvedett súlyos fejsérülést. Majdnem belehalt, majd miután hosszas kórházi kezelés után hazatért svájci villájába, az őt ápoló családja a magánélet védelmét szem előtt tartva semmit sem árul el az állapotáról.

Kapcsolódó írásaink

Csoportrangadót vívnak Sallaiék

ĀRemekül kezdte meg két hete az El-szereplését, góllal járult hozzá a német együttesnek az Olimpiakosz otthonában aratott 3–2-es sikeréhez