Krónika

Saját főnöküket végezték ki véletlenül egy drogkartell tagjai

Egy egészségügyi intézményben tört ki a halálos lövöldözés, olvasható a Riposton megjelent cikkben.

Saját főnöküket végezték ki véletlenül egy drogkartell tagjai
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Francisco Robles

Végzetes baklövés történt egy mexikói magánklinikán szeptember 28-án. A Sinaloa-kartell fegyveresei éppen a kórházban tartózkodtak, ahol egy kezelés alatt álló férfire vigyáztak, amikor a „El 22" kódnéven emlegetett kartellvezető és néhány társa megjelent az intézményben. A testőrök nem ismerték személyesen a főnöküket, csupán látták, hogy fegyver van nála és a társainál, ezért azt hitték, hogy a védencük életére akarnak törni, ezért rájuk lőttek. A lövöldözés során elhunyt a főnök és egy orvos, rajtuk kívül pedig két meg nem nevezett férfi is.

A DailyStar beszámolója szerint az elhunyt férfi irányította a drogkartell guamúchili csapatát. A hatalma akkora volt, hogy a testőr, aki véletlen meggyilkolta, maga ellen fordította a fegyverét, és megpróbált öngyilkos lenni, hogy elkerülje a következményeket. A férfit azonban a társai megállították végzetes tettében.

Azóta a közösségi médiában több videó is megjelent egy ismeretlen férfi temetéséről, ahol százak rótták le a tiszteletüket, és El Chapo fiai is virágkoszorúkat küldtek az eseményre. Ezáltal úgy tűnik, hogy egy valóban nagy embert sikerült meggyilkolnia a balfék testőröknek.

– tette hozzá a lap.

Kapcsolódó írásaink