Krónika

Cipősdobozban pihent az anyag

Rutinellenőrzésnek indult, végül őrizetbe került a drogfutár

A készenléti rendőrök által megállított BMW anyósülésén cipősdobozban lapult a kábítószer. A 38 éves debreceni sofőrnek járművezetés bódult állapotban és kábítószer birtoklása miatt kell felelnie, olvasható a police.hu-n megjelent cikkben.

Cipősdobozban pihent az anyag
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Purger Tamás

Budapest V. kerületében, a Vigadó téren látott el szolgálatot 2023. október 1-jén késő este a Készenléti Rendőrség (KR) Rendészeti Igazgatóságának két járőre. A Lánchíd irányából az Erzsébet tér felé közlekedett egy fekete BMW, amit megállítottak.

Miközben a rendőrök a gépkocsit ellenőrizték a rendszerben, a sofőr egyre idegesebb lett, és érezni lehetett rajta, hogy valamilyen bódító szer hatása alatt állhat. Így nemcsak iratait ellenőrizték, hanem átvizsgálták ruházatát és a gépkocsit is. Ekkor fedeztek fel az anyósülésen egy cipősdobozt, amelyben alufóliába, valamint nejlonba csomagolt kék és fehér tabletták, illetve kristályos anyagok voltak. Ezen kívül anyagmaradványokkal szennyezett kiskanál, zacskó és doboz is volt az autóban.

A 38 éves debreceni férfi ekkor már nem is tagadta, hogy kábítószer-fogyasztó, és eljárás folyik vele szemben kábítószer-kereskedelem miatt. Azt is elmondta az egyenruhásoknak, hogy a héten már speedet, marihuánát és kokaint is fogyasztott. Ugyan együttműködő volt, de a kábítószergyanús anyagokkal teli dobozról azt állította, hogy megbízásból szállítja egyik helyről a másikra, a megbízóját nem is ismeri.

A gépkocsivezetőt a KR-es járőrök mintavételre előállították. A gyorsteszt a férfi szervezetében kokaint, amfetamint és metamfetamint is kimutatott. A BMW-ből lefoglalt anyagoknál a digitális mérleg összesen 366 grammot jelzett. Szakértői vizsgálat tárgya, hogy pontosan milyen kábítószer.

A rendőrök a férfit az V. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol őrizetbe vétele mellett megindult vele szemben a büntetőeljárás.

Kapcsolódó írásaink