Krónika

Rapsicok áramozzák a Tiszát, majd pakolják a zsákmányt + VIDEÓK

Több közösségi oldalra is felkerült az a videó, amelyen két férfi látható, akik állítólag áramozták a Tisza vizét Szeged-Gyálarét térségében, olvasható a pecaverzum.hu-n megjelent cikkben.

Rapsicok áramozzák a Tiszát, majd pakolják a zsákmányt + VIDEÓK
Több közösségi oldalra is felkerült az a videó, amelyen két férfi látható, akik állítólag áramozták a Tisza vizét Szeged-Gyálarét térségében
Fotó: TikTok

A felvétel még szeptember elején jelent meg először, azóta viszont már több helyen is megosztották.

A két, fekete pólós illető mit sem zavartatva végezte a tevékenységet. „Áramozzák a vizet. Mire kiért a rendőrség, elmentek” – írták a videó mellé.

Objektum doboz

Aztán egy másik videó is megjelent, azt is a túloldalról készítették. Megállnak a csónakkal a parton, kikötnek, majd egyértelműen kivehető, hogy nagy csomagokat kezdenek el kipakolni.

Hogy miket tartalmazhatnak, azt nem látni. „Akcióban a két jómadár, most pakolják a zsákmányt” – fűzték a jelenethez.

Volt olyan csomag, amelyet csak ketten bírtak el, olyan nehéz volt. „Ott a csomó hal, viszik” – hangzik el a felvételen egy-két nyomdafestéket nem tűrő megjegyzés kíséretében.

Objektum doboz

A kommentelőkben felmerült, hogy esetleg halkutatók lennének, de a Pecaverzumnak nyilatkozó szakember szerint biztosan nem lehetnek azok, ugyanis nem viselik azt a halkutatás feliratú pólót és mellényt, amit jogszabály ír elő.

Kapcsolódó írásaink