Krónika

Borzalmas dolgot tett kutyájával egy VII. kerületi nyugdíjas

Az asszony szörnyű tettét demencia magyarázhatja, olvasható a ripost.hu-n megjelent cikkben.

Borzalmas dolgot tett kutyájával egy VII. kerületi nyugdíjas
A helyieket megdöbbentették a történtek, ugyanis többen is ismerték a két kutyusával egyedül élő asszonyt
Fotó: Facebook/BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

Még a sokat látott állatmentőknek is elkerekedett a szemük attól, amit egy erzsébetvárosi házban láttak. Az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálatot még pénteken riasztották egy VII. kerületi házhoz, miután az ott lakók döbbenetes dolgot fedeztek fel: a kukából ugyanis egy kutyus nyüszített kétségbeesetten. Nem csoda: az állatot valaki alaposan belecsomagolta egy zsákba.

Kiderült, hogy az állat egy ott élő idős és zavart asszonyé volt, aki két kutyát is tartott, a zsákba az idősebb ebet csomagolta be. Az állathoz hívtak egy orvost is, ugyanis szerencsére a kutya még élt, amikor kiszedték a kukából.

Erzsébetvárosban egy zavart idős gazda a ház szemetesébe dobta a jól becsomagolt kutyáját. A helyszínre érkezett egy közeli állatorvos, aki megvizsgálta az idős kutyust, végül vele együtt az illető tulajdonában lévő másik kutyus is lefoglalásra került, és nálunk lett elhelyezve

– írták posztjukban az állatvédők. Hozzátették, úgy tudják, hogy az asszonyt orvoshoz szállították, de az eljárás megindult állatkínzás gyanújával.

A poszt alatt az a nő is jelentkezett, aki kimentette az ebet a szemetesből:

Én vagyok, aki a kutyust kiszedte a kukából, és kiszabadítottam a zsákból, betakargattam, és vigyáztam rá, amíg csak kellett. Magam is kutyás vagyok, senkinek nem kívánom, hogy ilyet átéljen, mégis örülök, hogy jókor érkeztem haza, és cselekedhettem – írta.

- Hálás vagyok mindenkinek, hogy közös erővel cselekedtünk, és megmentettük a kutyust, és megtettük a szükséges lépéseket. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy a kutyus él, és hogy jó helyre kerültek – szögezte le.

A helyieket megdöbbentették a történtek, ugyanis többen is ismerték a két kutyusával egyedül élő asszonyt, állításuk szerint rajongott az ebekért, mindig szeretettel beszélt róluk, az idős uszkárral pedig kozmetikába készült. Egy környékbeli elmondta, hogy ő maga is ismerte látásból a nénit:

Szörnyű, amit tett, de úgy tudom, hogy szegény asszony demenciában szenved, valószínűleg azt sem tudta, hogy mit csinál. Azt nem értem, hogy miért nem figyelt rá és a kutyákra senki?

– tette fel a kérdést.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink