Krónika

Soha nem látott lángok borították be Egyiptomot, legalább 25 ember megsérült + VIDEÓ

Egyelőre nem tudni, mi okozhatta, de a rendőrséget teljes egészében elnyelte a tűz

Hatalmas tűz ütött ki hétfőn hajnalban az egyiptomi Szuezi-csatorna Iszmailia városában egy rendőrségi létesítményben, legalább 25 ember megsérült, mielőtt a tűzoltók több óra elteltével megfékezték a tüzet – jelentette a katasztrófavédelem és a média nyomán a Reuters.

Soha nem látott lángok borították be Egyiptomot, legalább 25 ember megsérült + VIDEÓ
Tűzoltók oltják a rendőrkapitányságon keletkezett tüzet Iszmailiában 2023. október 2-án
Fotó: AFP

A közösségi oldalakon közzétett videók azt mutatják, hogy a város biztonsági igazgatósága lángokba borult. A tűz okát nem ismerték azonnal.

Két szemtanú azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy a tűzoltók kezdetben úgy tűnt, hogy küzdenek a tüzet megfékezésével. Több mint három órával később az állami televízió azt közölte, hogy sikeresen megfékezték a lángokat.

Az egyiptomi mentőhatóság közlése szerint legalább 25-en megsérültek az előzetes becslések szerint.

A források szerint az épület egyes részei összeomlottak a tűzben.

Mahmúd Tawfik belügyminiszter közölte, hogy tanácsadói bizottságot hoznak létre a tűz okainak kivizsgálására és az épület építési biztonságának felülvizsgálatára, „hogy a lehető leghamarabb helyreállítsák azt”.

Nem ez az iszmailiai incidens volt a legutóbbi nagy tűzvész, amely Egyiptomot sújtotta. Tavaly 2022 augusztusában történt egy hasonló eset, amikor is egy templomtűz következtében legalább 41 ember életét vesztette.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink