Krónika

Súlyosan megégett egy kisiskolás Békéscsabán

A kislány egy padon akart megebédelni, amikor az ölébe öntötte a tűzforró instant levest

Mentőhelikopter szállt le a napokban Békéscsabán, a Wlassics sétányon, miután a belvárosi általános iskolában súlyos égési sérüléseket szenvedett az egyik tanuló ebéd közben a tűzforró levestől – írta a Bors.

Súlyosan megégett egy kisiskolás Békéscsabán
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Burger Zsolt

Információink szerint a baleset a szünetben történt, a kislány nem a menzán ebédelt, hanem a büfében vásárolt magának egy instant levest, amelyet a kihelyezett vízforralóban melegített vízzel kell felönteni.

A gyermek ezzel, a pohárban elkészített levessel indult el. Úgy tudni, hogy az udvarra szeretett volna vele kiballagni, ahol egy padon fogyasztotta volna el az ebédet.

Azonban a tűzforró leves egy rossz mozdulat vagy botlás után egyenesen az ölébe borult.

Az iskola dolgozói és a körülötte lévő gyerekek azonnal segítségért szaladtak, azonnal hívták a segélyhívót, a mentőhelikopter kiérkezéséig pedig az iskola védőnője látta el szakszerűen a kislányt. Információink szerint a gyermek végig eszméleténél volt, kommunikált az őt ellátó védőnővel, aztán pedig a mentősökkel is.

Mint kiderült, több gyerek is maga viszi be az ebédet, vagy pedig a büfében vásárol a menza helyett:

„Sokan vannak, akik különböző allergiák vagy érzékenység miatt nem a menzán esznek, ők a szünetben eszik meg, amit otthonról vittek, vagy pedig a büfében vásárolnak. A sulikban van már mikró és vízforraló is, így el lehet készíteni az ilyen poharas levest is” – magyarázta egy helyi édesanya. Hozzátette, drukkol a kislánynak a felépüléshez:

Lehet, hogy csak egy rossz mozdulat történt, ami nem csak gyerekkel, hanem felnőttel is megeshet. Nagyon szurkolok azért, hogy felépüljön, de én úgy hallottam, hogy rendben fog jönni a lányka, hamarosan haza is mehet – mondta.

Úgy tudni, hogy a kicsi a combját és a lábát és annak a környékét forrázta le, súlyosan megégett, ezért a mentőhelikopter egyenesen Budapestre vitte, a Bethesda kórház égési centrumába, később pedig Gyulára vitték.

Információk szerint azonban a gyerek szerencsére már sokkal jobban van, állapota javul és fel is fog gyógyulni, úgy tudjuk, hogy a kórházból is kiengedik.

Kapcsolódó írásaink