Krónika

Rácáfolt az orvosokra a vidámparkbalesetben megsérült lány

Shylah Rodden élete egyik percről a másikra változott meg, miután úgy döntött, hogy ellátogat hazája, Ausztrália egyik népszerű vidámparkjába, a Melbourne-i Királyi Vidámparkba 2022 szeptemberében, az egyik játék során ugyanis kiesett a zsebéből a telefonja, amelyet a kör végén vissza akart szerezni. A hullámvasutat azonban nem állították le, és a következő kör során a szerelvény elképesztő erővel gázolta el a 27 éves nőt. Kilenc métert repült hátrafelé a levegőben, majd úgy érkezett le a földre, hogy az orvosok kezdetben esélyt sem láttak a felépülésére. Shylah azonban rácáfolt mindenkire, olvasható a Borsonline.hu-n megjelent írásban.

Rácáfolt az orvosokra a vidámparkbalesetben megsérült lány
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library

Shylah hónapokat töltött a kórházban az intenzív osztályon, majd megkezdte a rehabilitációját, amely során nagyon jól haladt. Az édesanyja segítségével újra megtanult járni és beszélni is. Azonban arra nem számított a család, amikor a lány állapotáról pozitív hírekkel szolgálnak a nyilvánosságnak, akkor támadó üzenetek tömkelegét fogják kapni.

Shylah édesanya nemrég ugyanis egy közleményt adott ki, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben ők minden erejükkel a sérült lány felépülésén dolgoznak, addig az emberek nagy része áldozathibáztatást követ el, és rendszeresen támadják a lányát.

Objektum doboz

„Az elmúlt évben arra összpontosítottunk, hogy Shylah felépülhessen, és hogy segíthessünk neki túllépni ezen. Nagyon hálásak vagyunk, hogy gyorsan halad előre az elszenvedett sérülései ellenére is. Az orvosok azt mondták, nem lesz már képes segítség nélkül beszélni vagy járni, de most beszél és sétál is. Arra azonban meg szeretnénk kérni a nyilvánosságot, hogy tartsák tiszteletben a magánéletünket és az ügyet is, amíg a nyomozás tart. Egyelőre még nem is tudjuk mi sem, hogy miért ment fel a sínekre Shylah, és hogyan jutott be, úgyhogy nem csak ő hibázott. A felépülésében azonban biztosan nem segít, hogy folyamatos támadásoknak van kitéve” – idézte az édesanya szavait a DailyStar.

Kapcsolódó írásaink