Krónika

Betört egy medve egy piknikre Mexikóban, a jelenlévők ereiben megfagyott a vér + VIDEÓ

A felvételeken az látszik, ahogy az állat enchiladákat és tacókat falt fel, olvasható a Mandineren megjelent cikkben.

Betört egy medve egy piknikre Mexikóban, a jelenlévők ereiben megfagyott a vér + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Agent Green NGO

Nem várt fordulatot vett egy piknik Mexikóban, a Chipinque ökológiai parkban, Nuevo León államban. Egy éhes fekete medve ugyanis miután megközelítette a látogatók egy csoportját, felmászott az asztalukra, és megette az előttük található ételt – számolt be a BBC.

A felvételeken az látszik, ahogy az állat enchiladákat és tacókat falt fel alig néhány centiméterre az asztalnál ülő emberektől, akik dermedten nézték végig a jelenetet.

Egy ponton a medve a fejével még meg is közelítette az egyik nőt, aki egy gyermek arcát takarta el. A medve miután jól lakott, végigcammogott a piknikasztalon, majd leugrott. A megdöbbentő videó felkerült az internetre, és azóta már több mint tízmillióan látták a TikTok közösségi platformon.

„A medve nem játék!”

A park honlapja arra figyelmezteti a látogatókat, hogy Monterrey metropolisz környékén egyre többször botlanak bele a járókelők fekete medvékbe. De a hegyek közelében lévő parkokban, városrészekben és utcákon is egyre több nagyvad ólálkodik, amely növeli az emberek veszélyérzetét és a medvék veszélyeztetettségét.

Mindezek mellett egy listát is közzétett az interneten arról, hogy mit kell tenni, ha valaki medvével találkozik. A tanácsok egyike, hogy a látogatók

„soha ne próbáljanak meg medvét közelről fényképezni”.

A BBC felidézte, hogy 2020-ban egy másik, a parkban készült videó terjedt el: akkor egy fekete medve egy látogató haját szaglászta.

Az említett videót alább tekinthetik meg:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink