Krónika

Elmentette egy barátja kártyaadatait, majd 211 elviteles menüt rendelt vele

Ilyen egy igazán éhes csaló

Elítélték és több mint 5000 font kifizetésére kötelezték azt a brit nőt, aki 211 menüt rendelt valaki más kártyaadataival – írja a LadBible nyomán az Rtl.

Elmentette egy barátja kártyaadatait, majd 211 elviteles menüt rendelt vele
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Bangkok Post/Varuth Hirunyatheb

A 24 éves Brittany Narbert, aki a norfolki Derehamból származik, a múlt héten jelent meg a norwichi bíróságon, miután bűnösnek vallotta magát 14 rendbeli, hamis színleléssel elkövetett csalásban. A bírák további 197 vádpontot is megvizsgáltak.

Narbert meglátogatta az áldozatot a lakásán, és azt javasolta, hogy az UberEats segítségével rendeljenek ételt. Miután megszerezte a barátja kártyaadatait, lementette őket, a következő hónapokban pedig több száz elviteles ételt rendelt magának. A nő összesen 5772,80 fontot költött az alkalmazáson.

A csalássorozat tovább is folytatódott volna, de egy az elkövetőhöz és az áldozathoz közeli barát észrevette, mi történik, és tájékoztatta a sértettet, hogy Narbert az ő adatait használja.

Amikor a nyomozók megjelentek Narbert házánál, a nő azt mondta, hogy nem tudta, hogy nem a saját kártyáját használta, és azt állította, hogy az egész véletlen volt.

A bíróság a nőt 20 napos rehabilitációs tevékenységre és 12 hónapos mentálhigiénés kezelésre ítélték, kötelezték továbbá, hogy fizesse vissza az áldozatnak a 5772,80 fontot.

Kapcsolódó írásaink