Krónika

Felnyársalta a bika egy spanyolországi bikafuttatás nézőjét

Az állat a férfi oldalán ejtett halálos sebet

Egy férfi meghalt, egy másik pedig megsérült a hétvégén Spanyolországban egy bikafuttató fesztiválon – írja a 24.hu.

Felnyársalta a bika egy spanyolországi bikafuttatás nézőjét
Bikafuttatás Valenciában
Fotó: AFP/Jose Jordan

A BBC közlése szerint egy 61 éves férfi vesztette életét a Valencia régióban található Pobla de Farnalsban tartott szombati rendezvényen. A bika a férfi oldalán ejtett halálos sebet. A történtek után azonnal kórházba vitték, életmentő műtétet próbáltak végrehajtani rajta, de nem jártak sikerrel. A vele tartózkodó személynek, egy 63 éves férfinek a lábain okozott sérüléseket az állat, ő szintén kórházban van, állapota stabil.

Ahogy a lap is írja, a spanyolországi bikafuttató fesztiválokon gyakoriak a balesetek, amelyek nem ritkán halállal végződnek. Mindezek mellett az állatvédőcsoportok is rendre felszólalnak a bikafuttatás ellen az állatok jogaira való tekintettel, de még ezzel együtt is töretlen a hasonló események népszerűsége az országban.

Ennek a magyarázata a tradíciók mellett a gazdaságban keresendő: egy 2019-es tanulmány szerint a vizsgált időszakban a bikafuttatás több mint háromezer munkahelyet teremtett az országban, és az évi közel 10 ezer esemény mintegy 300 millió eurós bevételt generált a szervezőknek. Valenciában az idei bikafuttatási szezontól is azt várják, hogy komoly fellendülést hozzon a régió gazdaságában.

Kapcsolódó írásaink