Krónika

Röhögtek a tinédzserek, mielőtt halálra gázolták a nyugdíjas rendőrt

Előállították, és felnőttként állhat bíróság elé az a két fiatal, aki egy nyugdíjas rendőrnek hajtott Las Vegas utcáin. A 64 éves Andreas Probst békésen tekerte biciklijét az út szélén, amikor a tinédzserek hátulról nekihajtottak; a férfi a gázolás során a szélvédőnek csapódott, majd a betonnak; nem élte túl az ütközést – számolt be a Mandiner.

Röhögtek a tinédzserek, mielőtt halálra gázolták a nyugdíjas rendőrt
Washingtoni rendőrség
Fotó: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

Amerika közvéleményét – már azt a részét, amelyik akkor is kinyitja a szemét, ha nem a narratívájának megfelelő bőrszínű áldozat–elkövető felállás érvényesül – alaposan felkavarták a gázolás felvételei, amelyek gyorsan elterjedtek a neten, s amelyeken elég világosan látható, hogy a két fekete fiatalember nevetgélve elüti az idős embert. Nyers fordításban valami ilyesmit mondanak egymásnak:

„– Készen állsz?”

– Igen, igen, csapd el a seggét!”

Majd látható, ahogy a rendőr csattan a motorháztetőn majd szélvédőn. A 64 éves férfi a betonra zuhant, nem élte túl az ütközést, az elkövetők pedig segítségnyújtás nélkül elhajtottak – írták.

A 16 és 17 éves fiatalt saját, a gyilkosságról készült videójuk buktatta le, amely a közösségi médiának köszönhetően sokakhoz eljutott – írja a lap.

A gyilkosság augusztus 14-én történt, és mint a rendőrség kiderítette, aznap a fiataloknak ez volt a harmadik incidensük; előbb egy 72 éves biciklist ütöttek el a Las Vegas-i rendőrség sajtótájékoztatója szerint, majd egy fehér Toyotával karamboloztak, amelynek megsérült a sofőrje az ütközés következtében. Andreas Probs a harmadik áldozatuk volt – írták.

A két elkövető fiatal koruk ellenére felnőttként felelhetnek majd Andreas Probst megöléséért.

Kapcsolódó írásaink