Krónika

Rettegnek az ócsaiak: zakkant fantom fekszik be melléjük éjszakára

K. Tamás mindenhova betör és nem hajlandó elhagyni az ingatlanokat. A helyiek már rettegnek tőle, valóságos terrorban tartja a települést, olvasható a ripost.hu-n.

Rettegnek az ócsaiak: zakkant fantom fekszik be melléjük éjszakára
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Purger Tamás

Tehetetlenek a helyiek a Pest vármegyei Ócsán, ahol egy fantomként ólálkodó férfi tartja rettegésben a környéket már hetek óta. K. Zoltán már-már visszajáró, kéretlen „vendég” több helyi házban: amelyik portát kinézi magának, ott felfeszíti az ajtót vagy az ablakot, betör és ott alszik a házakban. Ezek után sem távozik üres kézzel, ugyanis többször megesett, hogy lop is valamit.

A botrány akkor robbant, amikor kiderült, hogy egy helyi asszony házába már többször is berontott, legutóbb hajnalban találtak rá. A férfi nem volt hajlandó távozni, inkább a szekrénybe bújva várta meg, míg a kiérkező zsaruk elviszik.

Az ócsaiaknak már elegük van K. Zoltánból, mint mondják, a férfi agresszív és általában részeg is:

Egy zavarodott, agresszív alkoholistáról beszélünk, aki már nem egy helyre tört be. Úgy tudom, hogy az az asszony, aki legutóbb kihívta rá a zsarukat, már korábban is több bejelentést tett ellene a rendőrségen, mivel nem először ment be hozzá

– mesélte egy helyi férfi, aki hozzátette, hogy Zoltánt már többször is bevitték, azonban eddig mindig kiengedték, pedig legutóbb még az egyik zsaru mellényét is ellopta. A településen már többeket is megkárosított.

Volt, akinek a kocsijából nyúlt le pénzt, másnak a házából. Mindig látjuk, ahogy itt-ott bóklászik, figyeli a kocsikat és a házakat, hogy mit tud feltörni vagy hova tud bemenni. Már mindenki attól fél, hogy kihez megy be legközelebb, vagy kinek a kocsiját próbálja felnyomni

– sorolta az ismerős.

Zoltánt most megint elvitték a zsaruk, azonban a helyiek szerint már kint is van a sittről. Lapunk felkereste az illetékes rendőrséget, ahol megerősítették: korántsem ismeretlen előttük az ócsai fantom:

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai előtt a férfi nem ismeretlen, jelenleg is több eljárást folytatnak ellene

– közölte a Riposttal a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, akik hozzátették: a legutóbbi esetben is történt rendőri intézkedés.

Kapcsolódó írásaink