Krónika

Körözték, ittasan vezetett volt és egy kerékpárost is elütött

A győri rendőrök egy 42 éves sofőrrel szemben intézkedtek, aki gépkocsijával egy biciklist gázolt el, olvasható a police.hu-n megjelent cikkben.

Körözték, ittasan vezetett volt és egy kerékpárost is elütött
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Purger Tamás

Győrben, a Tihanyi Árpád út szervízútján közlekedett személygépkocsival a Szauter Ferenc utca felől az Ifjúság körút irányába 2023. szeptember 20-án 14 óra 20 perc körül egy győri férfi. Haladása során a kereszteződésbe – vélhetően ittasságának betudhatóan – az „Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla tábla figyelmen kívül hagyásával hajtott be, és elütötte a kerékpáros átvezetőn közlekedő 89 éves biciklis férfit. A kerékpáros a baleset során megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Az intézkedés során kiderült, hogy a balesetet okozó férfi ellen a Győri Járásbíróság szabálysértési körözést adott ki, továbbá a járőrök a helyszínen a sofőrrel szemben alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt elfogták és a helyi rendőrkapitányságra előállították.

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • Az ittas, vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is befolyásolhatja a vezetési képességeket.

Felhívjuk továbbá a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét! Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

… Hogy mindenki hazaérjen!

Kapcsolódó írásaink