Krónika

Agyonvertek egy családapát a stadionban – videóval

Halálra vertek az 53 éves családapát, Dale Mooneyt a New England Patriots–Miami Dolphins NFL-mérkőzésen a Gillette Stadionban – számolt be róla a Bild, olvasható a sportal.hu-n megjelent cikkben.

Agyonvertek egy családapát a stadionban – videóval
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NURPHOTO/Rojan Shrestha

Az első jelentések szerint a Dolphins-szurkolók provokálták és „verbálisan gúnyolták”, majd körbevették és bántalmazták Mooneyt – írja a német lap.

Mooney a jelek szerint ütést kapott a halántékára, majd a földre esett. Amerikai jelentések szerint a Patriots-szurkoló már eszméletlen volt, de a csoport nem hagyta abba a verését. A biztonsági személyzet csak nagy erőfeszítések árán szabadította ki Mooney-t.

Objektum doboz

Az ügyészek szerint a rendőrség és a tűzoltók 22.57 óra körül érkeztek a helyszínre, ahol Mooney orvosi ellátásra szorult. 22:57-kor a stadiontól 20 percre lévő Attleboro kórházba szállították. Ott azonban meghalt. Mooney két gyermeket és feleségét, Lisát hagyta hátra.

A rendőrség csak annyit közölt, hogy vizsgálják a férfi halálával kapcsolatos tényeket és körülményeket. A norfolki kerületi ügyészség közölte, az ügyben egyelőre nem emeltek vádat.

A Patriots a közleményében elmondta, „Megszakad a szívünk Dale Mooney tragikus halála miatt, aki egy életre szóló Patriots-szurkoló és 30 éves bérlettulajdonos volt, és aki múlt vasárnap este a Patriots-meccs látogatása közben halt meg. Továbbra is együttműködünk a helyi hatóságokkal, hogy segítsük a folyamatban lévő nyomozást. Őszinte részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki Dale családjának és mindenkinek, aki gyászolja a veszteségét."

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink